Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenBonen en linzenFeestHistamine vrijVegetarisch

4 persoons salade geblancheerd en gegrild

4 persoons salade geblancheerd en gegrild. Deze salade past bij een mezze. Zomers eet je de groenten koud. Het is even wat werk, vooral het grillen. Als je het goed plant (groenten, appel, courgette), dan doe je het achter elkaar.

4 persoons salade geblancheerd en gegrild

Print
Personen: 4 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • bos groene asperges
  • 150 gram peultjes
  • 100 gram verse gedopte doperwten
  • 1 geitenkaas bol via Rechtstreex
  • 100 gram rode kool
  • 100 gram cavelo nero
  • 1 appel
  • een zelfgemaakte kruidenmix of pesto

DOEN

  • Start met het blancheren van de peultjes en gedopte erwten. Kook 1 liter water, doe in een pan met wat zeezout, doe de groenten er bij en kook voor 5 minuten.
  • Hergebruik het kokende water. Schep de groenten uit het water en doe in een bakje. Snij de rode kool en cavelo nero fijn en kook het in dit zoute water voor 5 minuten. Giet het water weg en laat de groenten afkoelen.
  • Terwijl je deze groenten kookt, stoom je de groene asperges. Zorg dat ze beet gaar zijn. Hierna gril je ze kort. Snij een appel in partjes, haal het klokhuis eruit en gril ze kort. Vervolgens gril je de gele courgette in plakken gesneden.
  • Neem een grote platte salade schaal. Verdeel er eikenblad sla over de schaal. Verdeel de rode kool en cavelo nero erover. Dan verdeel de asperges, in 4 delen, over de salade. Tot zover is deze klaar.
  • Gebruik een pesto of kruidenmix en leng deze aan met olijfolie. De geitenkaas bol verdeel je in 4 stukken. Verdeel de gegrilde appel.
  • Nb Er bij gemaakt gebakken aubergine in een beslag van boekweit met bubbel water en gebakken groene erwten falafel.

 

TIPS

Mezze ideeën?Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Verse bonen midden in de zomer…..
volgende recept
Een test deze chocolade taart met noten

Heb je deze al gezien?

Groenten stoom je in een pastapan

Een test deze chocolade taart met noten

Bloemkool, broccoli, ui en pastinaak geroosterd in de...

Glutenvrije lasagna smeer je goed in!

Pesto van daslook, het voorjaarskruid

Gozleme, avocado puree met groenten geroosterd

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Warme zomer lunch-ideeën

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.