Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenGlutenvrijKruidenmix maak je zelfVegetarisch

Boerenkool linzen lasagne met een kruidenmix

Boerenkool linzen lasagne met een kruidenmix. Lasagne met boerenkool geheel vegetarisch en eens anders dan een stamppot. Een kruidenmix van boerenkool met winterpostelein is gebruikt om de linzen lasagne vellen in te smeren. En bij het opdienen is de kruidenmix aangelengd met olijfolie, er over heen gedruppeld.

Boerenkool linzen lasagne met een kruidenmix

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 60 minuten

NODIG

  • 200 schoongemaakte boerenkool
  • 6 vellen linzen lasagne
  • 4 stengels cavolo nero
  • 2 zoete ui
  • 1/2 prei
  • zelf gemaakte kruidenmix
  • sesamzaadjes en nigella seeds
  • 2 ansjovis filets in stukjes

DOEN

  • Maak de boerenkool schoon. Scheur het blad van de stengel en was ze goed schoon.
  • Schil de ui en snij in dunne ringen, doe dit ook met de prei. De cavolo nero snij je fijn, inclusief de stengel.
  • Neem een glazenschaal en schenk er olijfolie in. Doe de helft van 3/4 boerenkool in de schaal. Smeer 2 vellen lasagne, aan beide kanten, in met een kruidenmix, leg op de boerenkool. Verdeel over de vellen de zoete ui. Smeer opnieuw 2 vellen lasagne in met de kruidenmix en leg ze op de zoete ui. Verdeel nu over de lasagne vellen de cavolo nero en prei.Verdeel wat van de kruidenmix over de groenten. (Hier heb ik nog 2 ansjovis filet in stukjes aan toegevoegd). Smeer weer 2 vellen lasagne in en leg ze erop.
  • Maak nu de rest van de boerenkool klaar. Doe het in een schaal, besprenkel met olijfolie en strooi er kruidenzout over heen. Hussel goed door elkaar heen. Verdeel nu de boerenkool over de lasagne heen. Strooi als laatst sesamzaadjes en nigella seeds er over.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de schaal in het midden voor 40 minuten. Klaar is deze boerenkool lasagne.

TIPS

Boerenkool kruidenmix? Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix
volgende recept
Aardpeer, garnaaltjes en geroosterde rodekool

Heb je deze al gezien?

Soep van 1 kilo paprika’s en een ingedikte...

Bladerdeeg met verse kruiden als basis

Dille pesto als de grote smaakmaker van je...

Voorjaars hutspot met zoete aardappel en peen

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze...

Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen