Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenGroentenNiet weggooien, maar verwerken!Snel op tafel

Broccoli gepureerd met ui en kruiden

Broccoli gepureerd met ui en kruiden. En snelle manier om broccoli op een andere manier te eten. Blancheer de broccoli, snij een ui fijn, 1 teen knoflook en verse kruiden die je in huis hebt. Pureer tot een stevige rulle massa en verwarm kort voor gebruik.

Broccoli gepureerd met ui en kruiden

Print
Personen: 4 als bijgerecht Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • een grote broccoli en hier de helft van, ook de stronk
  • een kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • verse kruiden als basilicum, peterselie, bieslook of tijm
  • olijfolie en eventueel een scheut pompoenpitten olie
  • peper en kurkuma, deze geeft de mooie groene kleur

DOEN

  • Start met het in stukken snijden van de halve broccoli. De stronk in z’n geheel. Snij hiervan alleen het onderste stuk eraf. Pel en snij de ui fijn. Dit doe je ook met de knoflook.
  • Kook water ca 1 liter, doe de broccoli met ui in een pan, giet het kokende water er over heen en blancheer de groenten voor ca 4/5 minuten. Prik in de stronk om te voelen of deze redelijk zacht geworden is. Giet het hete water af en doe de groenten in een blender of hoge beker. Doe de knoflook en kruiden erbij, schenk er de olie over, crush de peper en strooi flink wat kurkuma erbij en pureer dit samen tot een grove massa. Klaar om te eten!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Vegetarische lekkernijen met feta, mascarpone en veel kruiden
volgende recept
Gele paprika mix als basis voor veel!

Heb je deze al gezien?

Amuses met tomaatjes, courgette en biet

Pompoen, tomaat met spaanse peper soep

Vele uien en prei met kruiden maken deze...

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze...

Zure kersen als ontbijt

3 bonen schotel met zoete aardappel puree

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen