Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefGroentenHistamine vrijKaasKruidenmix maak je zelfVegetarisch

Courgette bloemen gevuld met ricotta en kruiden

Nu is het de tijd van de courgette bloemen. Gevuld met een mengsel van ricotta, pecorino en diverse verse en gedroogde kruiden. Kort gebakken in een mengsel van boekweit/bubbel water.

Courgette bloemen gevuld met ricotta en kruiden

Print
Personen: 2 als bijgerecht Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 4 courgette bloemen met steel (liefst dun)
  • 1 bakje ricotta
  • 40 gram pecorino
  • verse salie, oregano, peterselie
  • gedroogde tijm, rode peper, oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dunne stengel bosui
  • 1 glas boekweitmeel met bubbelwater bv San Pelegrino

DOEN

  • Start met het fijn snijden van de verse kruiden. Mix het met de gedroogde kruiden. Doe er het bakje ricotta bij en schep dit goed door elkaar. Rasp 40 gram pecorino er boven en schep het door de ricotta heen. Proef! Lekker op smaak?
  • Maak de courgette bloemen schoon met een zacht kwastje. Open de bloem voorzichtig met je vingers en knip er de stamper eruit. 
  • Vul de bloemen, afhankelijk van de opening grootte, met je vingers of een lepel. Vul de bloem zo dat je ‘m nog goed kunt dicht vouwen. Zet de bloemen weg in de koelkast tot je ze gaat bakken.
  • Maak een beslag van het boekweitmeel en San Pelegrino en kluts tot een soepel beslag. Iedere courgette bloem dompel je onder in het beslag of doe het met je vingers. Verwarm een laagje olijfolie in de koekenpan en bak ze in de olie door ze rustig om te draaien, zodat alle kanten gebakken zijn. Resultaat is een krokant laagje!
  • Erbij op het bord gestoomde tuinbonen, courgette en sperziebonen op een salade met kalamata olijven. Tip! De ricotta kruidenmix combineert goed bij de gestoomde groenten die alleen een laagje olijfoliemet een beetje kruidenzout hebben?

 

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kruidentulband met een zachte geitenkaas
volgende recept
Stamppot van waterkers en zoete aardappel

Heb je deze al gezien?

Een Griekse zachte schapenkaas- taart in filodeeg

Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Glutenvrij en hartig én zo gemaakt

Kruiden met groenten geroosterd in de oven

Gluten en histamine vrije mandarijnen cake

Zoete aardappel puree met garnaaltjes

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen