Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijNiet weggooien, maar verwerken!

Deze omelet verwerkt je groenten restjes

Deze omelet verwerkt je groenten restjes. HeG je nog groenten over van gisteravond? Gebruik ze met extra wat paprika, rode ui en olijven. Bak de groenten even samen voor je de eiermix er over heen doet. 

Deze omelet verwerkt je groenten restjes

Print
Personen: 2 als bijgerecht Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • Schaal restje groenten
  • 1/2 rode ui
  • stuk rode paprika
  • 3 olijvenzonder pit
  • 3 eieren en wat creme fraiche
  • wat plakjes salami of rauwe ham

DOEN

  • Neem een grote koekenpan en schenk een beetje olie in de pan. Doe er het schaaltje met restjes groenten in de pan. Snij de rode ui fijn, de olijf in plakjes en de paprika in reepjes, doe ze erbij in de pan. Bak dit alles samen op een zacht vuurtje. Nb en leg er de plakjes salami er bij.
  • Neem een kom en breek er 3 eieren in, kluts ze goed door elkaar. Doe er 2 eetlepels creme fraiche bij en kluts opnieuw dit goed door het eimengsel heen. Een beetje water erbij kan ook, zo maak je de omelet wat luchtiger.
  • Schenk het eimengsel over de groenten heen en zet het vuur hoger. Zonder deksel laat je de omelet zo’n 10 minuten bakken. Je ziet dat de bovenkant nog niet gaar is. Daarom draai je de omelet om. Hoe? Neem een groot bord en leg dit op de omelet. Met bord en pan draai je de omelet om. Zet de pan terug op het vuur en glij de omelet vanaf het bord terug de pan in. Met een paar minuten is deze kant ook gaar.
  • Als avondmaaltijd met geroosterde groenten gegeten, vullend en gevarieerd.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Met radijsblad maak je een soep in een handomdraai!
volgende recept
Bonduelle bonenmix hummus

Heb je deze al gezien?

Een snelle gembersaus voor bij de spareribs

Zuurkool, zoete aardappel en een worst van eend

Pannenkoeken van kastanjemeel?

Zure rabarber wordt zoet door de honing

Flowersprouts en sperziebonen met witte zoete ui samen

Rundergehakt verstopt in bladerdeeg

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen