Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenVegetarisch

Deze paarse radijs is geroosterd

Deze paarse radijs is geroosterd. Erg mooi van kleur is deze paarse radijs, zowel binnen als buitenkant. Blue meat genaamd. Een snel klaar gerecht met wat olijfolie, kruidenzout en tijm voor 20 minuten in de oven. Zonder de worst en met een bonenpuree vegetarisch!

Deze paarse radijs is geroosterd

Print
Personen: 2 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 2 grote paarse radijzen van lindenhoff.nl is online bestellen en bezorgen aan huis
  • eetlepel goede olijfolie
  • 1/2 theelepel kruidenzout
  • 1/2 theelepel tijm
  • 8 kalamata olijven
  • sla
  • stukje worst (bio salami van de slager) of een bonenpuree

DOEN

  • Schil de radijs als de schil niet mooi is. Snij ze grote parten als een grove patat. Doe ze is een platte glazen schaal. Schenk de olijfolie erover en hussel deze goed door de parten radijs heen. Strooi dan het kruidenzout en tijm en hussel dit ook goed. Doe er de olijven erbij.
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden en zet de schaal in het midden in de oven voor 18 minuten.
  • Maak ondertussen een bord klaar waar je eerst een sla in legt, dan de warme radijs parten. De bonenpuree ernaast of 5 plakjes bio salami van de slager.
  • In minder dat 30 minuten heb je een kleurrijke, smaakvolle en maagvullende maaltijd. Dit gerecht kun je natuurlijk ook als bijgerecht maken bij een salade, tortilla, uiencompote of bij wild.

 

 

 

TIPS

Wild? bv. Wilde eendenboutjes stoof je in ganzen vet Of vegetarisch? Hummus gemaakt met een blikje bonen

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Bladerdeeg met verse kruiden als basis
volgende recept
Rode kool, bloemkool en gele paprika geroosterd

Heb je deze al gezien?

Met 7 herfstgroenten maak je deze soep en...

Zure rabarber wordt zoet door de honing

Groentenquiche waar je restjes in verwerkt!

Risotto is geel en groen van de spinazie...

Gozleme, avocado puree met groenten geroosterd

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen