Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Kruidenmix maak je zelfPesto en tapenadeSmaakmakersVis

Dille pesto als de grote smaakmaker van je diner

Dille pesto als de grote smaakmaker van je diner. Een eigen gemaakte pesto brengt een gestoomde makreel, een ovenschotel met geroosterde groenten en een rode poon in aluminuim folie op smaak. Alles van deze bos dille wordt gebruikt.

Dille pesto als de grote smaakmaker van je diner

Print
Personen: 2 als bijgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 grote bos dille
  • 6 á 8 groene olinven zonder pit
  • 5 ansjovis
  • 1 groene peper
  • 1 teen knoflook
  • 1/3 rode peper
  • kurkuma en zwarte peper (ook voor de kleur)
  • kappertjes
  • olijfolie, min. 4 eetlepels
  • gestoomde makreel
  • 400 gram groenten: broccoli bimi, groene kool, wortel peterselie en sperzieboontjes
  • 2 rode poon

DOEN

  • Start met het maken van de pesto. Snij van de bos de stengels af, gooi ze niet weg want ze worden verwerkt bij de gestoomde makreel en de rode poon in aluminiumfolie. Snij de dille fijn, de knoflook en rode peper snij je op in stukken. Spoel de kappertjes af zodat het zure eraf is. De olijven snij je doormidden. Pak een blender of Nutribullit en doe alle ingredienten in een hoge kom en schenk er flink wat olijfolie bij. Pureer tot een gladde massa.
  • Koop op de markt 2 rode poon en vraag de visboer ze van vin, kop en ingewanden te ontdoen. Neem een stuk aluminiumfolie druppel in het midden wat olijfolie of een plak (kruiden)roomboter, snij de huid van de rode poon in met een schep mes. Hak met een mes de stengels van de dille in kleine stukjes. Verdeel 1/3 deel van deze stengels over de 2 rode poon en pak de vissen in, door het folie dicht te vouwen.
  • Neem een schaal en doe er de 2/3 deel van de gehakte dille stengels in, voeg 3 eetlepels dille pesto toe en schep door elkaar. Maak nu van 1 1/2 deel van de makreel schoon, zodat er geen graten meer in zitten. Voeg de makreel in stukjes toe in de schaal en schep de makreel door de dille en pesto heen. Zet weg in de koelkast tot gebruik.
  • Snij de 4 groenten fijn en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en kruidenzout.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Is deze op temperatuur dan doe je de ovenschotel met de 2 pakketjes rode poon in de oven. Na 15 minuten haal je de ovenschaal eruit. Besprenkel de groenten met de dille dressing. Deze maak je door in een potje 2 theelepels met olijfolie aan te lengen, te schudden en over de hete groenten heen te verdelen. Doe er een deksel op de schotel.
  • Als laatste open je de 2 pakketjes met de rode poon en laat ze nog 3 minuten in de oven staan.
  • Over de borden verdeel je de geroosterde groenten en de makreel/dille. Het pakketje rode poon komt leg je er dan bij.
  • Tip ipv rode poon kun je iedere kleine vis of een visfilet gebruiken.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Zalm op de huid met zeekraal
volgende recept
Een groentensoep met een blikje zalm, hoe makkelijk!

Heb je deze al gezien?

Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix

Bottarga is viskuit en maakt deze smaakmaker

Een kruidenmix voor je pizza bodem

Een kruidenmayonaise op je bord voor de bulots

Een snelle en praktische kruidenmix

Rucola boekweit pannenkoek groen gevuld

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen