Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Vis

Zalm op de huid met zeekraal

Zalm op de huid met zeekraal bakt je kort. Eet erbij een geroosterde groenten mix en je bent in minder dan 30 minuten klaar. Gevarieerd, kleurrijk en vol met smaak!

Zalm op de huid met zeekraal

Print
Personen: 2 als bijgerecht Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • 2 zalmstukken met huid
  • bakje zeekraal
  • DE GROENTENMIX: 400 gram gele paprika. bloemkool, ui, groene kool
  • Olijfolie
  • gedroogde tijm, kurkuma met zwarte peper en kruidenzout
  • verse knoflook en rode peper
  • kalamata olijven

DOEN

  • Maak eerst de groentenschotel klaar. Snij 4 verschillende groenten fijn en hussel ze door elkaar. Doe de olijven erbij. Snij je knoflook en rode peper fijn en strooi dit over de groenten in een ovenschotel. Schep eventueel door elkaar heen. Bestrooi de schotel flink met olijfolie, kurkuma, zwarte peper, tijm  en kruidenzout. Schep de kruiden goed door de groenten heen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de schaal in het midden van de oven voor 15 minuten.
  • Terwijl de groentenschotel in de oven staat, bak je de zalm. Neem een koekenpan en doe er olijfolie in, verwarm de olie op een laag vuur. Is het warm genoeg, leg de zalm op de huid in de pan en laat zachtjes ca 5/7 minuten bakken. Bestrooi de zalm met kruidenzout, juist voordat je ze omdraaid. Op hetzelfde lage vuur bak je de zalm nog 4 minuten. Tijdens deze laatste minuten doe je de zeekraal erbij in de pan.
  • Neem een bord, leg er veldsla op, verdeel de groenten over 2 borden, schep de zalm ernaast met de zeekraal en strooi er gedroogd zeewier over het bord. Eet smakelijk.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een tomaten salade van gedroogd, gepoft en vers met veel oregano
volgende recept
Dille pesto als de grote smaakmaker van je diner

Heb je deze al gezien?

Mossel maaltijd soep

Zoete aardappel en paprika zijn basis voor een...

Boerenkool wrap gevuld met zalm, cavolo, kool en...

Paprika pesto met garnaaltjes met aardappelkoek en groenten

Warme linzensalade met NZ spinazie en mizuna en...

Kamutpasta met zee-amandel is een snel gerecht

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen