Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenHistamine vrijSnel op tafelSoepVegetarisch

Doperwten sla soep is zo klaar

Doperwten sla soep is zo klaar. Diepvries erwten en een zakje sla, 2 ui en knoflook, water koken en als laatst 2 bouillonblokjes erbij, in minder dan 40 minuten heb je een heerlijke soep op tafel. Als je wilt doe je er nog wat (haver) crème fraiche bij of een kruidenmix gemengd met olijfolie. Een broodje gevuld met kippenlever en een kruidenmix was voldoende als avondmaaltijd.

Doperwten sla soep is zo klaar

Print
Personen: 2 als avondmaaltijd Bereiding: 35 minuten

NODIG

  • 1 pak diepvries doperwtjes
  • 2 ui
  • 1 zakje sla
  • teen knoflook
  • 2 bouillonblokjes
  • kurkuma en zwarte peper

DOEN

  • Start met het snijden van de ui en knoflook. Dit kan ik grote stukken want de soep wordt gepureerd.
  • Neem een pan, doe er een laagje olijfolie olie en verwarm het samen met de ui en knoflook. Roer ze goed door de olijfolie heen. Strooi er flink wat kurkuma met zwarte peper erbij, de ui kleurt geel en zorgt voor een mooie groene kleur van de soep!
    Kook ondertussen 1,5 liter water.
  • Doe nu de doperwten bij het ui mengsel, roer goed door elkaar heen en giet het kokend water erbij. Laat rustig borrelend koken voor ca 10 minuten. Zet het vuur eronder uit, het gaard gewoon door. Doe nu het zakje sla erbij, roer door elkaar heen. Laat even staan, 5 minuten en pureer tot een mooie gladde soep. Als laatst gaan de 2 bouillonblokjes erbij van kip of een kruiden variant. Beide zijn goed.
  • Als avondmaaltijd een pitta broodje gevuld met een kruidenmix en kippenlevertjes gebakken.

 

 

TIPS

Kippenlevertjes in een pitta broodje? Kippenlevertjes gebakken met olijf en kappertjes

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kippenlevertjes gebakken met olijf en kappertjes
volgende recept
Zevenblad pesto door gestoomde broccoli

Heb je deze al gezien?

Winter postelein heeft een bite

Kipfilet gevuld met coppa en boerenkool pesto

Asperge soep met room en daslook

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze...

Een lunch met zo min mogelijk smaak?

Groenten met kruiden gestoomd en geroosterd

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen