Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenHistamine vrij

Een geraspte bloemkool salade is makkelijk en snel

Een geraspte bloemkool salade is makkelijk en snel en eens een andere manier van bloemkool eten. Rasp een halve bloemkool en bak dit kort op een hoog vuur in de olijfolie. Laat afkoelen en schep over op een schaal. Besprenkel met een basilicum olijfolie. Snij een 1/2 bosje koriander en een teen knoflook fijn, blanceer 100 gram doperwten met sprouts en meng dit alles samen. Eet er een groene salademix bij met een stukje gebakken zalm.

Een geraspte bloemkool salade is makkelijk en snel

Print
Personen: 2 of 4 als bijgerecht Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 1/2 bloemkool
  • 75 gram doperwten (vers of diepvries)
  • 25 gram sprouts (gekiemde bonen) EkoPlaza
  • 1/3 bosje koriander
  • 1 teen knoflook
  • basilicumolijfolie of een extra virgine
  • Er bij: stukje zalm met huid
  • sla mix van ijsbergsla, raapsteel en veldsla

DOEN

  • Snij een bloemkool door midden en rasp één deel helemaal op. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie en bak de bloemkool kort op een hoog vuur ca 3 min. Laat dit afkoelen en schep over op een schaal. Besprenkel de bloemkool met een basilicum olijfolie of een extra virgine. Nb. Voeg er dan verse of gedroogde basilicum bij.
  • Snij 1/3 bosje koriander fijn, hetzelfde doe je met een grote teen knoflook.
  • Verse doperwten blanceer je samen met de sprouts. Kook water in een pannetje, en doe er zout bij, dan   de doperwten met sprouts erbij. Zet het vuur hoog zodat het water weer kookt en laat de doperwten samen met de sprouts 3 á 4 min koken. Proef een erwt of die gaar is. Giet dan het water af en spoel de groenten af met koud water, dat stopt het garen. Nb. Een beetje bite is lekker door de salade heen.
  • Meng alles goed door elkaar en zet weg in de koelkast.
  • De groene salade maak je door 3 verschillende slavarianten te mixen en voeg er nog een bosuitje aan toe en een mix van een pesto met olijfolie. Zo geef je een salade snel smaak.
  • De zalm bak je op de huid en bestrooi je op het bord met gedroogd zeewier.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen
volgende recept
Geraspte bloemkool is geel van de kurkuma

Heb je deze al gezien?

Ras El Hanout over de witlof, snijboon en...

Caldo verde met mosselen en een glas wijn

Hartige taart van boekweit, zachte geitenkaas en artisjok

Paprika tortilla gevuld met kipfilet en gestoomde groenten

Mul met gestoomde venkel en groene kool

Rode poon, uienpesto, lamsoor met een 5 bonenschotel

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen