Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

SoepVis

Een groentensoep met een blikje zalm, hoe makkelijk!

Een groentensoep met een blikje zalm, hoe makkelijk! Een stevige soep door de linzen, visserig door de zalm en het visbouillonblokje, te eten als voorafje of ’s middags met een stuk gebakken zalm erop.

Een groentensoep met een blikje zalm, hoe makkelijk!

Print
Personen: 8 als bijgerecht Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 200 gram linzen, 1 ui, 1 knoflook, 1/2 gele peper, 1/3 bos platte peterselie, stuk broccoli, 1 verse kurkuma.
  • 1 1/2 liter kokend water
  • blokje visbouillon
  • blikje zalm
  • een stukje verse zalm

DOEN

  • Start met het snijden van de ui, knoflook, gele peper, peterselie, broccoli, verse kurkuma.
  • Kook 1 1/2 liter water. Neem een hoge soeppan en giet er wat olijfolie in. Verwarm deze en bak de gele peper en knoflook in stukjes gesneden, er zachtjes in. Doe er de in stukjes gesneden ui erbij en schep goed door. Doe de linzen erbij, schep even om en giet er het hete water bij. Doe er een bouillonblokje bij, doe de deksel op de pan en laat de linzen zacht worden in ca 10/15 minuten.
  • De broccoli doe je er na 10 minuten bij zodat ze mee koken met de linzen.
  • Als laatste doe je de fijn gesneden platte peterselie erbij.
  • Zet het vuur uit, de soep gaart gewoon nog door.
  • Pak een blikje zalm, haal de zalm eruit en voeg deze toe aan de soep, schep de zalm er door.
  • Je kunt de soep als bijgerecht eten of er ’s middags een stukje gebakken zalm boven op de verwarmde soep leggen als maaltijd soep, hoe gemakkelijk!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Dille pesto als de grote smaakmaker van je diner
volgende recept
Feesthapjes uit een siliconenvorm

Heb je deze al gezien?

7 Uiensoep met gekiemde bonen en uitgebakken spekjes

Scheermessen, kokkels en een stamppotje oa van zeekraal

Een koude loempia eet je bij een lunch/brunch

Bottarga is viskuit en maakt deze smaakmaker

Rode kool soep met een geroosterde boterham en...

Roerbak groenten met wilde gerookte zalm

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

  • Wortel wrap uit de oven

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.