Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenHistamine vrijVlees

Groene linzen lasagne met gele paprikasaus

Groene linzen lasagne met gele paprikasaus. Een lasagne van linzen ipv pasta, zoveel gezonder! De paprikasaus maak je van gegrilde paprika uit pot die je pureert met kruiden. Een worst is vooraf gebakken met ui. Verder is nodig een vierkanten schaal en het stapelen van de diverse groenten afgewisseld met 3×2 vellen lasagne en de paprika saus.

Groene linzen lasagne met gele paprikasaus

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 50 minuten

NODIG

  • 6 vellen groene linzen lasagne
  • 1 pot gegrilde gele of rode gegrilde paprika.
  • 200 gr gehakt of een worstvlees.
  • 2 uien
  • knoflook, 1/3 spaanse peper en kurkuma, vers of in poedervorm
  • 3 regenboog peen
  • 1 eetlepel pesto

DOEN

  • Start met het maken van de paprikasaus. Dit doe je door de paprika goed af te spoelen. Doe ze in een kom met de kurkuma en spaanse peper. Rupeer tot een soepele saus, die genoeg vochtig is om de lasagne straks vochtig te houden.
  • Snij de uien fijn en bak ze in wat olijfolie. Doe er 200 gram gehakt (of worstvlees) bij en stoof dit samen tot een rul gehakt.
  • Snij de wortels in plakjes.
  • Neem een schaal voor 2 personen. Besmeer de bodem met olijfolie en verdeel de eerste kleur peen (donker rood) en laagje paprikasaus en vervolgens 3 vellen lasagne. Besmeer de vellen met een laagje paprikasaus.  Nb. Doe dit met een spatel, dat is makkelijk. Je kunt voor een extra smaak een pesto gebruiken. Her en der een theelepel pesto er over. Verdeel nu de volgende laag regenboog peen. Dan het gerulde gehakt erover en leg hierover de 3 vellen lasagne. Besmeer de lasagne vellen aan de bovenkant. Dit hoeft niet dik.
  • Nu de laatste laag regenboog peen en een dikke laag van de paprikasaus als laatst.
  • Over de saus kun je sesamzaad, peterselie of nigella seeds strooien, maak in ieder geval een kleurcontrast met de gele saus.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. De schaal gaat 40 minuten de oven in, op het rooster in het  midden.
  • Schep de helft van de lasagne op een bord met waterkers of andere sla soort.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Pannenkoek van druivenpitmeel?
volgende recept
Spelt pizza met knapperige bodem

Heb je deze al gezien?

Pure chocolade en kidney bonen in een tulband

Hollandse erwtensoep net even anders

Zoete aardappel tortilla

Boerenkool linzen lasagne met een kruidenmix

Artisjokpesto met platte peterselie

Geraspte bloemkool is geel van de kurkuma

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen