Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijMeelNiet weggooien, maar verwerken!

Groenten hartige taart

Groenten hartige taart. Een restjes verwerker deze groenten in bladerdeeg. In een bladerdeeg of filodeeg voor 20 minuten op 200 graden.

Groenten hartige taart

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd, 4 als bijgerecht Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 400 GRAM GROENTEN : prei, gele ui, rode ui, platte peterselie, olijven
  • 4 plakken bladerdeeg
  • knoflook, rode peper, kurkuma, zwarte peper
  • stuk plak ham van ca 1 cm dik
  • gerapte kaas
  • sesamzaad en nigella zaden
  • vel bakpapier

DOEN

  • Start met de groenten in ringen en stukjes te snijden. Knoflook en rode peper snij je fijn. Neem een grote koekenpan, doe er een scheut olijfolie in en bak de knoflook, rode peper, strooi er kurkuma bij en zwarte peper, samen zachtjes.
  • Voeg de ui toe en prei. Roer goed door zodat alles een mooie gele kleur krijgt van de kurkuma. Bak het ongeveer 8 minuten, het hoeft niet gaar te zijn want het gaard verder in de oven. Snij een plak ham in stukjes en doe het erbij, roer door. Snij de peterselie fijn en schep het door de groenten heen.
  • Ontdooi 4 plakken bladerdeeg. Neem een taartvorm. Leg er een vel bakpapier in. Rol ze per stuk uit tussen een vel plastic folie. Plak de vellen aan elkaar tot een geheel. Stort de groentenmix erin. Strooi er gerapste kaas over de bovenste laag heen. Vouw de overgerbleven stuk deeg terug over de groentenmix heen. Als laatste strooi je er sesamzaad en nigella zaadjes er over.
  • De oven verwarm je voor op 200 graden. Zet de taart vorm voor 20 minuten in de oven. Snij de taart in 4 stukken zodat je met z’n 2en, 2 stukken kunt eten of als bijgerecht 4 stukken voor 4 personen. Eet er rucola of waterkers bij.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Gebakken kip in een groentensoep
volgende recept
Donker rode groentensoep met ballen

Heb je deze al gezien?

Paarse boerenkool met zoete aardappel en een kiprollade

Volkoren pizza met groenten en kruiden

Met deze zwarte Camargue rijst een soort van...

Venkelworstje met extra venkel en walnoot

Met verse walnoten een kruidenmix

Sardientjes gegrild in een laagje speltmeel

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen