Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Roosteren in de oven

Hoofdgerecht voor ’s avonds ‘geroosterde groenten’

Hoofdgerecht voor ’s avonds ‘geroosterde groenten’. Een groentenschotel welke je zo maakt, gezond is en veelzijdig als je minimum van 4/5  groenten gebruikt. Olijfolie, kruiden erover en dan tussen de 15/18 minuten in de hetelucht oven op 180 graden. En klaar is het!

Hoofdgerecht voor 's avonds 'geroosterde groenten'

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • Ca 500 gram groenten zoals rode-, witte-, groente kool, spruitjes, boerenkool, ui, prei, knolraapjes, venkel, courgette, paprika, zoete aardappel, pompoen, bloemkool, broccoli, bimi, wortel, pastinaak, sperziebonen-, snijbonen, peultjes, rucola, waterkers
  • Kruiden (vers of gedroogd) als platte peterselie, oregano, bieslook, koriander, salie
  • Specerijen als kruidenzout, kurkuma, zwarte peper, verse rode peper, knoflook, venkelzaadjes
  • Zaden en noten als sesamzaad, nigella seeds, para-, wal- of pecannoten
  • En een extra vergine olijfolie

DOEN

Weeg je groenten af, zo heb je een beeld van het totaal gewicht en de mix.

Was en snij je groenten in vergelijkbare stukjes, plakjes, ringen en blokjes. Dit is maakt dat de groenten gelijktijdig gaar zijn. Nb boontjes hebben extra tijd nodig om te garen (18 minuten).

Doe de groenten samen in een ovenschaal en hussel ze goed door elkaar. Schenk er minstens 2 eetlepels olijfolie overheen, hussel opnieuw en zie dat de groenten een glans van de olijfolie hebben. Strooi nu de kruiden en specerijen erover. Je kunt het zo laten of alsnog een keer goed door scheppen.

Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden en zet de schaal midden in de oven voor 15/18 minuten. Klaar!

Tip. Om extra groenten toe te voegen, kun je de geroosterde groenten opscheppen op een bord, waar je al veldsla, baby spinazie of andere sla variant op hebt gelegd.

Tip. Een zelfgemaakte pesto of tapenade aangelengd met olijfolie, is ook een smaakmaker als dressing.

Tip. Voor de niet histamine gevoeligen onder ons, kun je ook tomaat, aubergine, paddestoelen en biet gebruiken.

 

TIPS

Een idee voor een dressing: Pittige 4 uien pesto, puur en als een dressing

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Groentenquiche waar je restjes in verwerkt!
volgende recept
Nieuwsjaarslunch, borrelhapjes bij een glas Sekt

Heb je deze al gezien?

Rode poon, uienpesto, lamsoor met een 5 bonenschotel

Een poussin met roseval en pompoen geroosterd

Zure rabarber wordt zoet door de honing

3 bonen schotel met zoete aardappel puree

Rode kool, bloemkool en gele paprika geroosterd

Groenten met kruiden gestoomd en geroosterd

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen