Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijWerken met een siliconen vorm

Je groenten en gehakt tegelijk in de oven en klaar!

Je groenten en gehakt tegelijk in de oven en klaar! Weet wat je eet, zorg voor kleur en variatie en doe het makkelijk, dat is mijn idee.

Je groenten en gehakt tegelijk in de oven en klaar!

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 1 struik paarse boerenkool
  • 1/2 bosje paarse bimi (kleine broccoli) 'De Versman Bezorgd'
  • prei
  • paprika
  • ui
  • groene olijven
  • Ras el Hanoet
  • wilde spinazie

DOEN

  • Was de paarse boerenkool en laat goed uitlekken of dep droog. Scheur de bladeren van de stengel. Besprenkel de boerenkool met olijfolie, zout en peper. Hussel goed door elkaar.
  • Gebruik 2 stonkjes bimi of snij er 1 doormidden. Besprenkel ze met olijfolie en kruidenzout.
  • Was de wilde spinazie en dep deze droog. Scheur ook hier het blad van de stengel. En besprenkel met olijfolie.
  • De prei, rode paprika, ui en olijf snij je op in ringen of in kleine stukjes. Besprenkel met olijfolie en flink wat Ras el Hanout. Hussel dit goed door de groenten heen.
  • Het gehakt in muffin vorm? Zie recept verwijzing hier onder.
  • Neem een bakblik en leg er een vel bakppaier op. Verdeel de groenten en gehakt op het blik.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet het blik midden in de oven voor 15 minuten. Doe je het iets langer (20min) dan krijg je ietwat verkleurd blad omdat het te lang was. NB Het gehakt is in 15min gaar.

 

 

TIPS

Gehakt in muffin vorm? Deze kruidige gehaktbal gaart in z’n eigen vet

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 3
volgende recept
Buiten bonen met zachte geitenkaas gepureerd

Heb je deze al gezien?

Quiche met een havermoutbodem

Koude lunch quiche glutenvrij

Groene omelet met groenten

Deze kroket en schijf die maak je zo

Hollandse erwtensoep net even anders

Gevulde paprika met zoete aardappel en pastinaak

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

  • Wortel wrap uit de oven

  • Warme zomer lunch-ideeën

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.