Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestHistamine vrijKip en meer gevogelte

Kalkoenfilet in een mosterd creme saus

Kalkoenfilet in een mosterd creme saus. Deze saus maak je zo en is te gebruiken, ook bij kip en varkensfilet. En zonder vlees gecombineerd met granen en of bonen, een lekkere vegetarische maaltijd. Nodig zijn boter, olijfolie, crème fraiche, knoflook, kurkuma, zwarte peper, handje noten en een mosterd naar smaak. Thats it!

Kalkoenfilet in een mosterd creme saus

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • 300 gram kalkoenfilet in blokjes
  • 1/2 bakje crème fraiche
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • knoflook
  • 1/2 theelepel kurkuma en zwarte peper
  • 3 eetlepels mosterd
  • ca 400 gram diverse groenten

DOEN

  • Begin om je groenten schotel klaar te maken. Een mix, hier van snijbonen, restje groene kool en cavolo nero. Wil je ze roosteren? Sprenkel er olijfolie over en wat kruidenzout: 20 minuten op 180 graden en klaar zijn je groenten. Stomen kan ook: 10 minuten in een pasta pan met inzet een een laagje van 2cm kokend water.
  • Gebruik voor de saus een pan met dikke boden. Smelt op een laag vuur de boter met olijfolie, doe er de fijn gesneden knoflook, kurkuma en zwarte peper in en laat dit zachtjes stoven. Doe er nu de kalkoenblokjes bij en bak ze op een hoger vuur rondom bruin. Strooi er wat kruidenzout over. Is al het vlees rondom bruin? Voeg nu de crème fraiche toe. Ongeveer 1/3 van het bekertje en schep dit goed door het vlees heen. Laat even sudderen voor 5 minuten.
  • Voeg nu de in stukjes gesneden noten en 1 voor 1 de eetlepels mosterd toe. Hier is gebruik gemaakt van de pittige. Proef tussen door! Zo vind je de saus al pittig bij 2 eetlepels? En de honing mosterd, hier niet gebruikt, kan snel overheersend zijn door de honing smaak. Proeven dus.

 

TIPS

Stomen in een pasta pan? Zie het recept Stomen in pasta pan

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Bouillabaise, hoe maak je een basis?
volgende recept
Guacamole, de avocado dip

Heb je deze al gezien?

Chocolademousse verstopt onder een tulband

Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

Flowersprouts en sperziebonen met witte zoete ui samen

Verse zalm gepureerd met crème fraiche als basis...

Bloemkool plak met veel kruiden geroosterd

Ras el Hanout door je pannenkoek?

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen