Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenFavorietFeestWerken met een siliconen vorm

Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Kidneybonen, chocolade met noten en gember. Een variant op een recept uit de NRC, hoe bonen meel kunnen vervangen! Goed snoepen en lekker luchtig, je eet zo weg.

Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Print
Personen: 4, ieder 3 stuks Bereiding: 45 minuten

NODIG

  • 1 blik kidneybonen
  • 3 eieren
  • 75 gram diverse noten gepureerd: paranoot, pecan-, hazel- of walnoot
  • 70 gram kokosbloem suiker
  • 1 eetlepel blueberry sirop
  • 125 gram roomboter
  • 75 gram pure chocolade 72%
  • 30 gram cacaopoeder
  • eetlepel gember uit een potje
  • wat sesamzaadjes

DOEN

  • Pureer de noten samen tot een fijn mengsel.
  • Giet de bonen over in een zeef of vergiet en spoel ze goed schoon, zodat het vocht waarin ze zaten er af gespoeld is. Pureer de bonen samen met de gember en blueberry sirop tot een massa met wat stukjes.
  • Breek de chocolade in stukjes en smelt samen met de boter in een schaaltje, in de (magnetron) oven (900W 1 minuut) of smelt au bain marie. Roer goed door elkaar.
  • Pak een grote schaal en doe er het gepureerde bonen mengsel in. Breek 3 eieren en schep deze goed door de bonenpuree heen. Doe er het suiker en cacaopoeder bij en schep het goed door elkaar heen. Dan de gepureerde noten, ook deze schep je goed door elkaar heen. Dan doe je het schaaltje met de gesmolten boter/chocolade erbij en schep deze ook weer goed door het bonen mengsel heen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schep het bonen mengsel over in een siliconen vorm die je lichtjes hebt ingevet met olijfolie. Deze heeft 11 vullingen. Je kunt ook een tulband gebruiken of een cake vorm. Sprenkel er wat sesamzaadjes over.
  • De gevulde siliconen vorm gaat voor 25 minuten in de heteluchtoven. Laat deze kidneybonen lekkernij afkoelen in zijn vorm op het rooster. Na ca 15 minuten haal je ze zo uit hun vorm en laat je ze verder afkoelen op het rooster. Snoep lekker!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Gele paprika mix als basis voor veel!
volgende recept
Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Heb je deze al gezien?

Kruidentulband met een zachte geitenkaas

Verse zalm gepureerd met crème fraiche als basis...

Adukibonen met spekjes, bleekselderij, kruiden en ei

Tapenade van diepvries tuinbonen

Kruidige tulband met kappertjes, olijven en ansjovis

IJs met rode biet, granaatappel pitjes en nootjes

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen