Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestHistamine vrijKaasMeelVegetarisch

Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg

Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg. Deze zachte schapen/geit kaas koop je oa bij GreekFoodTales.com. Dé website voor Griekse-Kreta producten. Gewoon snel thuis bezorgd. De kaas meng je met veel kruiden en sperzieboontjes, prei en bleekselderij. Alles in een spelt bladerdeeg (EkoPlaza), 25 min in de oven.

Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg

Print
Personen: 4 als hoofdgerecht Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 1 pak Mizithra zachte kaas
  • handje sperziebonen
  • handje waterkers
  • bosui
  • salie
  • verse tijm of een theelepel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 prei
  • 1/3 rode peper
  • knoflook
  • kappertjes
  • kruidenzout
  • olijfolie

DOEN

  • Start met het fijn snijden van de prei, de bosui in ringetjes. De sperziboon in kleine stukjes. De rode peper in fijne stukjes. De salie hak/snij je fijn. De bleekselderij in dunne plakjes, het blad snij je gewoon mee. De knoflook snij je in fijn. Neem een koekenpan en doe er wat olijfolie in, laat deze warm worden en bak alle kruiden, groenten en specerijen samen. Laat afkoelen.
  • Het bladerdeeg, de 6 plakken haal je uit de verpakking en laat ze ontdooien. Rol iedere ontdooide plak uit tussen een vel plasticfolie. Gebruik voor de taart vorm een kleine/hoge of lage/ondiepe vorm. Smeer deze in met olijfolie. Leg de 1e uitgerolde plak op de bodem. De 4 volgende gebruik je om de bodem en zijkant mee te beleggen. Plak de randen van overlappende vellen. Wat teveel over de rand hangt, gebruik je straks om de taart mee af te sluiten. Nb. En vergeet niet met een vork wat gaatjes in de bodem te prikken.
  • Doe de afgekoelde groenten-kruidenmix over in een kom. Haal de kaas uit de verpakking en verkruimel deze boven de mix. Schep alles goed door elkaar heen. En schenk er een grote eetlepel olijfolie overheen. Schep de mix over in de taartvorm. De overlappende stukken bladerdeeg leg je over de mix heen. De laatste bladerdeeg plak gebruik je om de taart af te sluiten. Gebruik eventueel wat water om het deeg delen te plakken.
  • Breek een ei en gebruik het eigeel om de bovenkant van de taart mee in te smeren. Strooi er sesamzaad over heen. Zet weg in de koelkast totdat de oven op temperatuur is. Dit kan ook een halve dag later zijn.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de taart in het midden van de oven, voor 25 minuten. Maak ondertussen een groene salade van waterkers, rucola en mizuna (paarse raapsteel) . Een andere kleur of blad kan natuurlijk ook. Maak een dressing van een zelf gemaakte pesto aangelengd met olijfolie (in een potje) en verdeel deze over de salade heen.

 

TIPS

Website met producten van Kreta? zie http://GreekFoodTales.com Een zelfgemaakt pesto idee? Zie Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere pesto

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een kruidenmix voor je pizza bodem
volgende recept
Yoghurt-mayo kruidenmix

Heb je deze al gezien?

Peer met pastinaak is een vullende soep

Peen, pastinaak en zoete aardappel gestoomd

Appelmoes zelf gemaakt is zo veel gezonder

Seizoens soep met kapucijners en tuinbonen

200 gram groenten bij je avondeten

Winter postelein heeft een bite

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen