Nog een dag eten met 0-negatief: in volgorde 8 uur kastanje crackers, 12 uur gestoomde groenten in een kruidenmix met geroosterde boekweit met ui en gebakken eend, 17 uur kersen met een handje walnoot, 19 uur broccoli puree gecombineerd met bouillon met ui/knoflook/kurkuma/selderij/wortel.
Nog een dag eten met 0-negatief
PrintNODIG
- ONTBIJT:
- 4 kastanje crackers
- tofu met daslook
- 1/2 rode ui
- pompoenpitten pasta
- Chia en lijnzaad
- LUNCH:
- boekweit
- 1/2 eendenworst
- 1 rode ui
- seldeij, wortel, broccoli, eikenblad sla
- kurkuma, peper, zeezout
- VIJFUURTJE
- kersen en wat noten: paranoot, walnoot
- AVONDSOEP
- restant broccoli puree van de vorige dag
- bouillon met wortel, selderij, ui, kurkuma, gember, sumak en rode zeewier
DOEN
- ONTBIJT start je makkelijk als je dit in huis hebt. De tofu gekruid met daslook is gekocht bij Biocoop (FR) of EkoPlaza (NL). Ik gebruik het niet alleen op de crackers, ook ‘s avonds door een puree heen. De kastanje crackers komen uit dezelfde winkel. Pompoenpitten pasta is lekker op een cracker, mengt goed met een groene kruidenmix of aangelengd met olijfolie als dressing. In NL te koop bij EkoPlaze, in FR online. Op de crackers met tofu en gebakken ui, ook chia- en lijnzaad gesprenkeld.
- LUNCH start je met het stomen van je groenten: broccoli, rode ui, selderij en wortel. Maak de groenten op smaak met een olie en kruidenmix. Een eenden worst is gesneden in plakjes en een rode ui ook. Bak eerst de ui dan doe je de eendenworst erbij, bak ze samen zo’n 5 minuten. Strooi er kurkuma en peper bij, gedroogde kruiden als rozemarijn, breek deze fijn. Roer de kruiden goed door de ui/eend mix. De boekweitkorrels worden droog in een koekenpan zachtjes verwarmd. Een makkelijke lunch, eet smakelijk.
- VIJFuurtje Een schaaltje kersen met een handje walnoten.
- AVONDSOEP een restant van een broccoli puree zachtjes verwarmt. In een klein pannetje 1/2 wortel, stengel bleekselderij, rode ui, kurkuma, gember, peper in gekookt water laten garen. Erna het vuur lager gezet en er nog een half bouillonblokje van rund toegevoegd. Goed door geroerd zodat het oplost. Op het bord eerst de warme broccoli puree, er omheen de soep, sumak en rode zeewier er over heen gestrooid.