Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKruidenmix maak je zelfPesto en tapenadeSmaakmakers

Paarse basilicum versiert een Chinese radijs

Paarse basilicum versiert een Chinese radijs. De kleur is mooi maar fragiel, dat blijkt als deze pesto klaar is, dan is het een donkere kleur. Desalniettemin veel gebruikt de afgelopen dagen.

Paarse basilicum versiert een Chinese radijs

Print
Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • pijnboompitten 30 gram
  • bosje paarse basilicum
  • 15 gram geraspte schapenkaas
  • 1/3 rode hete peper en 1 teen knoflook
  • extra virgines olijfolie

DOEN

  • Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan en laat afkoelen in een schaaltje.
  • Haal van de basilicum takjes de blaadjes eraf.
  • Snij de rode hete peper en knoflook fijn.
  • Neem een hoge kom, schenk er wat olijfolie in en stapelsgewijs de ingrediënten afwisselend: basilicum, kaas, pijnboompitjes, peper en knoflook. En een flinke scheut olijfolie. Pureer tot een gladde massa. Snij 3 blaadjes basilicum fijn en roer ze door de pesto heen. Schep over in een afsluitbaar bakje en zorg dat de pesto onder een laagje olie zit.
  • Voor het versieren van de Chinese radijs, zie recept hier onder.

 

TIPS

Zie voor de 'Chinese radijs' Speciaal voor de Kerst- borrelhapjes bij een glas Sekt

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Groene pompoen verwerk je na het stomen in een pasta pan
volgende recept
De restjes en imperfecte groenten voor de Kerst

Heb je deze al gezien?

Geroosterde korrels van boekweit en een groentenschotel

Kabeljauw met venkel gestoofd in de oven

Heek filet in het groen gestoofd in een...

Bonen gestoofd in witte wijn azijn en meer

Artisjok pesto met een linzen lasagne

Bloemkool, rode ui en olijven over een boekweitpasta

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Bodem van pompoen, gegrilde paprika en boekweitmeel

  • Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.