Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKruidenmix maak je zelfPesto en tapenadeSmaakmakers

Paarse basilicum versiert een Chinese radijs

Paarse basilicum versiert een Chinese radijs. De kleur is mooi maar fragiel, dat blijkt als deze pesto klaar is, dan is het een donkere kleur. Desalniettemin veel gebruikt de afgelopen dagen.

Paarse basilicum versiert een Chinese radijs

Print
Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • pijnboompitten 30 gram
  • bosje paarse basilicum
  • 15 gram geraspte schapenkaas
  • 1/3 rode hete peper en 1 teen knoflook
  • extra virgines olijfolie

DOEN

  • Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan en laat afkoelen in een schaaltje.
  • Haal van de basilicum takjes de blaadjes eraf.
  • Snij de rode hete peper en knoflook fijn.
  • Neem een hoge kom, schenk er wat olijfolie in en stapelsgewijs de ingrediënten afwisselend: basilicum, kaas, pijnboompitjes, peper en knoflook. En een flinke scheut olijfolie. Pureer tot een gladde massa. Snij 3 blaadjes basilicum fijn en roer ze door de pesto heen. Schep over in een afsluitbaar bakje en zorg dat de pesto onder een laagje olie zit.
  • Voor het versieren van de Chinese radijs, zie recept hier onder.

 

TIPS

Zie voor de 'Chinese radijs' Speciaal voor de Kerst- borrelhapjes bij een glas Sekt

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Groene pompoen verwerk je na het stomen in een pasta pan
volgende recept
De restjes en imperfecte groenten voor de Kerst

Heb je deze al gezien?

Taart van havermout vlokken met spelt volkorenmeel

Pesto, dé smaakmaker voor gehakt

Blad van de radijs als basis van een...

Zoete aardappel met oa rode en groene kool

Hummus gemaakt met een blikje bonen

Geblanceerde groenten met saus in een volkoren wrap

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen