Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijNoten en zadenSnel op tafel

Paarse bataat met zuurkool uit de oven

Paarse bataat met zuurkool uit de oven is een snel klaar gerecht. Verder zitten er in sesamzaad, walnoot, venkel worstjes, kurkuma met zwarte peper, knoflook en een olijfolie.

Paarse bataat met zuurkool uit de oven

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • pak zuurkool 500 gram
  • 400 gram paarse bataat
  • 1/2 ui en 2 sjalotjes
  • rode peper
  • teen knoflook
  • 3 kleine venkelworstjes
  • 5 walnoten
  • olijfolie
  • eetlepel sesamzaadjes
  • maanzaad
  • harde ricotta kaas

DOEN

  • Nodig een glazenschaal, die je invet met een olijfolie.
    Schil de zoete bataat, snij deze in stukken en blancheer ongeveer 5 minuten in heet kokend water in een pan. Doe er de laatste minuten een fijn gesneden half ui en 2 sjalotjes erbij. Stamp de bataat en ui fijn met wat olijfolie. Schep de bataat over in een glazenschaal. Strooi er kurkuma en zwarte peper over. En verdeel de fijn gesneden rode peper. Schep dit alles goed door elkaar heen. Druk de bataat wat aan en laat afkoelen.
  • In een andere platte schaal (de deksel) verdeel je de zuurkool. Knijp er het grootste deel van het vocht uit. Verdeel er de gepureerde venkelworstjes over, strooi er sesamzaad over en hussel met je hand door elkaar heen. Verdeel de zuurkool nu over de bataat heen.
    Rasp er een stevige kaas over de top heen. Strooi ‘nigella seeds’ erover en wat maanzaad. En als laatste nog wat olijfolie voor het de oven in gaat.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en éénmaal warm, zet de schaal in het midden voor ca 18 minuten.
    Snij de zuurkool/bataat in vieren en schep 1/4 op, op een bedje van gewassen winter postelein. Een 2e keer opscheppen kan natuurlijk.

 

 

TIPS

Een hard worstje verwerken in een ovenschotel? Pureer deze met olijfolie en kruiden en noot. Zie Venkelworstje met extra venkel en walnoot

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Moules à la creme, lactose vrij
volgende recept
Marinade om een kip te stoven in 24 uur

Heb je deze al gezien?

Met 7 herfstgroenten maak je deze soep en...

Patisson gebakken in een boekweit beslag

Kip in romige mosterdsaus met geroosterde bonenmix

Courgette bloemen gevuld met ricotta en kruiden

Met deze zwarte Camargue rijst een soort van...

Gevulde volkoren wraps maak je zo en zijn...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

  • Wortel wrap uit de oven

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.