Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Roosteren in de ovenWild

Paarse rode groenten met gans saté

Paarse rode groenten met gans saté. Geweldig dit seizoen met paarse bloemkool, rode kool, flowersprouts, paarse peen en paarse bataat-zoete aardappel. Samen geroosterd in de oven. De gans saté is gebakken in de olijfolie met wat rode balsamico azijn. Erbij een kruidenmix van winterpostelein.

Paarse rode groenten met gans saté

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 100 gram paarse bloemkool
  • 100 gram rode kool
  • 1 paarse bataat, zoete aardappel
  • 1 paarse regenboog wortel
  • 100 gram flowersprouts
  • kruiden als gedroogde tijm, knoflook, kurkuma, zwarte peper en olijfolie
  • 4 saté van gans www.Rechtstreex.nl

DOEN

  • Start met het snijden van de groenten in vergelijkbare diktes en grote. Besprenkel met olijfolie en strooi de kruiden erover. Schep dit goed door elkaar, de groenten hebben een laagje olijfolie nodig. Verdeel er een handje paarse kalamata olijven over.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en op temperatuur, zet de schaal midden in de oven voor ca 18 minuten. Ondertussen verwarm je een koekenpan met olijfolie. Bak hierin rondom de ganzen saté, eerst even hoog daarna op een zachter vuur. Dit duurt ca 10 minuten. Besprenkel na 5 minuten er wat rode balsamico azijn erbij.
  • Schep de groenten op met een eetlepel kruidenmix. De saté er bij en verdeel de jus.

 

TIPS

Een kruidenmix van winterpostelein? Winterpostelein gepureerd door de gestoomde groenten

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Bruine rijst lasagna met wilde spinazie en feta
volgende recept
Volkoren spelt oliebol met een krokante bite

Heb je deze al gezien?

Kip gehakt gekruid met mosterd en mosterdblad

Hertenbiefstuk met een saus van paprika en balsamico

Geroosterd zoete aardappel, paprika, ui met rode peper

Wilde eendenboutjes stoof je in ganzen vet

Konijnenbout gestoofd in een honing mosterdsaus

Zuurkool, zoete aardappel en een worst van eend

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen