Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestFruitSoep

Peer met pastinaak is een vullende soep

Peer met pastinaak is een vullende soep, die je een dan van te voren kunt maken. Een makkelijke soep met veel smaak. En een echte koud weer soep! Bak en kook alle ingredienten samen en gebruik een staafmixer om de soep te puren. En klaar is de soep. 

Peer met pastinaak is een vullende soep

Print
Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 peer
  • 3 kleine pastinaken
  • 1 ui
  • 2 blokjes bio kippenbouillon
  • 2 tenen knoflook
  • kardemom
  • peper en zeezout

DOEN

  • Schil de ui en pastinaak. Snij de peer, pastinaak en ui in stukken. De knoflook snij je fijn.
  • Neem een grote zware pan en giet er een flinke scheut olijfolie in, verwarm de olie en bak er zachtjes de knoflook en ui samen in, totdat ze zacht zijn. Doe wel de deksel op de pan!
  • Verwarm een liter water en los er de bouillon blokjes in op.
  • Na zo’n 5 minuten doe je de pastinaak en peer erbij in de pan. Giet het warme water met de bouillonblokjes erbij. Vergeet niet wat peper en zeezout toe te voegen. Roer goed door en leg de deksel op de pan en laat zachtjes borrelen voor 20 minuten.
  • Zet het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Proef! misschien mag er nog wat zout bij?
  • Je kunt bij opdienen er nog verse fijn gesneden kruiden (tijm of basilicum) toevoegen. Of eetbare viooltjes. Extra geklopte room kan ook.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Bananenbrood met pecannoten, boekweit en havervlokken
volgende recept
Taart van oa rogge meel, appel en vijgenjam

Heb je deze al gezien?

Pittige en goedvullende herfstsoep

Hertenbiefstuk met een saus van paprika en balsamico

Kikkererwten meel als basis voor een hapje

Zomer soep van komkommer en bleekselderij

Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg

9 Kruidenfritatta met pistache nootjes

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

  • Wortel wrap uit de oven

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.