Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenHistamine vrijHummus en pureeSmaakmakers

Puree van lupinebonen met pompoenpitten pasta

Puree van lupinebonen met pompoenpitten pasta. Wat de Vegetarische slager doet met lupine, dat kan ik ook! Ik maak er geen vleesvervanger van, wel een gezonde puree voor op je brood, cracker of als bijgerecht.

Puree van lupinebonen met pompoenpitten pasta

Print
Personen: 4 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 1 pot lupinebonen
  • 1 pot of blik artisjokken bodems
  • 1 pot pompoenpitten pasta (Biologische winkel, Eko Plaza)
  • platte peterselie
  • 2 teen knoflook
  • groene peper
  • zeezout
  • olijfolie (extra vergine)

DOEN

  • Neem een hoge kom en doe er 3 eetlepels afgespoelde lupine bonen in, 5 afgespoelde artisjokken bodems, 3 eetlepels pompoenpitten pasta.
  • Snij de platte peterselie in stukken, de knoflook en spaanse peper fijn en doe ze in de kom. Verder een 1/2 theelepel zeezout, 2x eetlepels olijfolie erop en zet er de staafmixer in, net zo lang totdat je een grove puree hebt.
  • Is het te droog doe er dan extra olijfolie bij. Bewaar het in de koelkast en je hebt 2 weken gezond beleg.

TIPS

Ipv zeezout kun je ook enkele ansjovis toevoegen. Pompoenpitten pasta

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Deze kroket en schijf die maak je zo
volgende recept
Verse krabpoten en wulken gekookt

Heb je deze al gezien?

De veelzijdige smaakmaker: tapenade

Winter postelein heeft een bite

Met verse walnoten een kruidenmix

Gestoofde rode kool met appel en rode paprika

Zeevruchten mix met veel groenten en kruiden

Zomer soep van komkommer en bleekselderij

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen