Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenHistamine vrijHummus en pureeSmaakmakers

Puree van lupinebonen met pompoenpitten pasta

Puree van lupinebonen met pompoenpitten pasta. Wat de Vegetarische slager doet met lupine, dat kan ik ook! Ik maak er geen vleesvervanger van, wel een gezonde puree voor op je brood, cracker of als bijgerecht.

Puree van lupinebonen met pompoenpitten pasta

Print
Personen: 4 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 1 pot lupinebonen
  • 1 pot of blik artisjokken bodems
  • 1 pot pompoenpitten pasta (Biologische winkel, Eko Plaza)
  • platte peterselie
  • 2 teen knoflook
  • groene peper
  • zeezout
  • olijfolie (extra vergine)

DOEN

  • Neem een hoge kom en doe er 3 eetlepels afgespoelde lupine bonen in, 5 afgespoelde artisjokken bodems, 3 eetlepels pompoenpitten pasta.
  • Snij de platte peterselie in stukken, de knoflook en spaanse peper fijn en doe ze in de kom. Verder een 1/2 theelepel zeezout, 2x eetlepels olijfolie erop en zet er de staafmixer in, net zo lang totdat je een grove puree hebt.
  • Is het te droog doe er dan extra olijfolie bij. Bewaar het in de koelkast en je hebt 2 weken gezond beleg.

TIPS

Ipv zeezout kun je ook enkele ansjovis toevoegen. Pompoenpitten pasta

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Deze kroket en schijf die maak je zo
volgende recept
Verse krabpoten en wulken gekookt

Heb je deze al gezien?

Een snelle groentedressing? Zo maak je het!

Zoete aardappel met oa rode en groene kool

Gehakttaart met pastinaak, courgette en zoete aardappel

Geraspte bloemkool is geel van de kurkuma

Een roommousse met broccoli en pecorino

Een groene kruiden saus om te dippen bij...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Warme zomer lunch-ideeën

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.