Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijPesto en tapenadeWerken met een siliconen vorm

Ricotta met een pesto, pastinaak en bloemkool verpakt

Ricotta met een pesto, pastinaak en bloemkool verpakt. Zo maak je een snel bijgerecht bv. passend bij een salade voor een lunch. Of bij gestoomde groenten ’s avonds. Of als hapje bij een kop soep!

Ricotta met een pesto, pastinaak en bloemkool verpakt

Print
Personen: 2 als bijgerecht Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • 4 grote eetlepels Ricotta
  • een eigen kruidenmix of een pesto
  • een stukje pastinaak
  • een restje bloemkool
  • 1/2 ui
  • 1 teen knoflook
  • plakjes coppa of een andere vleeswaar (rauwe ham, salami)

DOEN

  • Start met het heel fijn snijden van de ui, bloemkool, knoflook en pastinaak.
  • Doe de ricotta in een kom, doe er een eetlepel van een kruidenmix bij, dan de fijngesneden groenten erbij. Schep goed door elkaar heen.
  • Gebruik 4 siliconenvormpjes, smeer ze in met olijfolie, leg er, overlappend, 2 lapjes coppa in. Verdeel  de ricotta over de 4 vormen en verpak de ricotta met de coppa. Een andere siliconen vorm is natuurlijk ook mogelijk.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet ze in het midden, op temperatuur, voor 15 minuten er in.

 

 

TIPS

Een idee voor je eingen kruidenmix, pesto? Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere pesto

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Blad van de radijs als basis van een pesto
volgende recept
Speltquiche met pompoen en geitenkaas

Heb je deze al gezien?

Pesto van paranoten door gepofte boekweit

Wilde spinazie door een gele risotto

Boekweit, vlokken, jam met noten is gezond

Een mix van koriander en bosui met paranoten

Spinazie boekweitpannenkoekjes

Kippenlevers paté als voorafje

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen