Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Roosteren in de ovenSmaakmakersSnel op tafel

Rode kool, bloemkool en gele paprika geroosterd

Rode kool, bloemkool en gele paprika geroosterd. Een rooster met bakpapier en groenten in plak(jes) gesneden, olijfolie, paprika pesto, kruiden en geraspte kaas, is wat je nodig hebt. En een oven op 180 graden voor 20 minuten.

Rode kool, bloemkool en gele paprika geroosterd

Print
Personen: 2 Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • 2 plakken bloemkool van ca 1,5 cm
  • 1/4 rode kool
  • 1/2 grote gele paprika
  • potje paprika pesto of een andere smaakmaker
  • geraspte schapenkaas
  • olijfolie
  • gedroogde tijm
  • stukje rode peper
  • gedroogde oregano
  • olijven

DOEN

  • Zet het rooster met een vel bakpapier klaar.
  • Snij de bloemkool door het midden en snij van iedere helft een plak van 1,5 cm. Snij 1/4 deel van een rode kool en snij dit deel op in reepjes. De gele paprika snij je door midden en 1 deel snij je op in reepjes.
  • Alle groenten leg je op het bakpapier. De rode kool besprenkel je met olijfolie en tijm. De gele paprika in een rijtje en je verdeeld de geraspte kaas erover. Strooi hierover wat gedroogde oregano. De plak bloemkool smeer je in met een paprika pesto (rood) verdeel er de fijn gesneden rode peper erover. Strooi hier een andere gedroogd kruid over. Of wat je voorradig hebt. Verdeel tussen de groenten de olijven.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en zet het rooster in het midden van de warme oven, voor 20 minuten. Klaar zijn je groenten.
  • Erbij gemaakt boekweitpasta met pesto en platte peterselie en gerapste kaas, een guacamole. Met de geroosterde groenten op een bedje van eikenblad sla.

 

TIPS

Avocado puree? Guacamole, de avocado dip

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Deze paarse radijs is geroosterd
volgende recept
Een plak bloemkool met schapenkaas

Heb je deze al gezien?

Vegetarische lekkernijen met feta, mascarpone en veel kruiden

Wilde spinazie, groene kool en bloemkool geroosterd

Kruidenolijfolie is een smaakmaker

Kruiden met groenten geroosterd in de oven

Gestoofde zwarte linzen met feta

Een frittata is een goed gevulde omelet

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen