Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenHistamine vrijNiet weggooien, maar verwerken!Snel op tafelSoep

Seizoens soep met kapucijners en tuinbonen

Seizoens soep met kapucijners en tuinbonen. Heerlijk op een zaterdagavond met bruschetta en gevulde courgette bloemen.

Seizoens soep met kapucijners en tuinbonen

Print
Personen: 8 als bijgerecht Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 1 broccoli
  • 3 ui
  • stuk prei
  • 1 teen knoflook
  • 1 stengel verse dille
  • restje bloemkool
  • restje baby spinazie
  • en ander groen blad
  • 250 gram tuinbonen
  • hand vol kapucijners
  • 2 kippen- en 1 uibouillonblokje

DOEN

  • Deze soep is in 2 delen gemaakt. De kapucijners en tuinbonen zijn kort geblancheerd. De andere groenten zijn samen, eerst gebakken daarna in water gekookt.
  • Start met het snijden van de ui, prei en knoflook in grove stukken.
    Neem een soeppan en giet er een laagje olijfolie in, verwarm zachtjes en doe er de knoflook, ui en prei bij. Vergeet niet kurkuma en zwarte peper toe te voegen. Laat zachtjes stoven met de deksel erop. Roer zo af te toe.
    Snij ondertussen de broccoli, bloemkool en blad in stukken en doe ze bij het ui mengsel, roer goed door elkaar heen. Kook 1 1/2 liter water en voeg toe aan de groenten. Zet het vuur hoger totdat het borrelt, zet dan zachter en laat de groentenmix borrelen voor ca 10 minuten.
    Pureer de soep tot een mooi egale soep.
  • Terwijl de soep borrelt, dop je de kapucijners en tuinbonen. Blancheer (in kokend water met wat zout) de bonen ca 5 minuten en giet het water af. Voeg toe aan de gepureerde soep en laat afkoelen. Als laatst snij je de dille fijn en bij de soep.
  • Eet er een bruschetta bij besmeerd met een bonen/geitenkaas puree, kappetjes, olijven en ansjovis er boven op.

 

 

 

TIPS

Bruschetta? Buiten bonen met zachte geitenkaas gepureerd

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Buiten bonen met zachte geitenkaas gepureerd
volgende recept
Verse bonen midden in de zomer…..

Heb je deze al gezien?

Gekruid gehakt en een groenten mix samen in...

Soep met een venkelworstje en een kruidenmix

Blad van de zoete aardappel in een risotto

Courgette bloemen gevuld met ricotta en kruiden

Patisson gebakken in een boekweit beslag

Een vullende winterse voorraad maaltijdsoep is oranje

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen