Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenFeestGlutenvrijNoten en zadenWerken met een siliconen vorm

Snoep verstandig…..gebruik een blik kidneybonen!

Snoep verstandig…..gebruik een blik kidneybonen! Chocolade, ei, gember, jam, notenmix, cacao en blue berry sirop, zijn de ingrediënten voor deze tulband. 20 minuten op 180 graden on de oven en je krijgt een stevig plakje tulband er voor terug.

Snoep verstandig.....gebruik een blik kidneybonen!

Print
Personen: 16 plakjes afhankelijk van de dikte Bereiding: 35 minuten

NODIG

  • 75 gram notenmix (paranoten, pistache, hazelnoot, walnoot, cashew)
  • 1 blik kidneybonen
  • 2 grote eieren
  • 75 gram pure chocolade
  • 125 gram roomboter
  • 1 eetlepel bio jam (granaatappel deze keer)
  • 2 eetlepels gember uit een potje en een stukje vers
  • 2 eetlepels blue berry sirop (EkoPlaza)
  • maanzaad en nigella seeds

DOEN

  • Start met het pureren van de noten.
  • Dan in een hoge kom de afgespoelde kidneybonen, gember, sirop en jam. Pureer tot een smeuïge massa.
  • Vervolgens doe je in een schaal de chocolade (in stukjes) met roomboter in blokjes en verwarm ze samen kort 1,5 minuut in de magnetron. Roer goed door elkaar heen. En laat afkoelen. Of verwarm ze samen au bain marie. In een kom die boven past op een pan met warm ( gekookt water). De chocolade smelt dan langzamer met de boter, door steeds er door heen te roeren.
  • Doe de afgekoelde mix van boter en chocolade in een kom. Doe er de mix van bonen met de gember, jam en sirop erbij. Breek de 2 eieren en schep ze door het mengsel heen. Strooi de cacao er over en schep nogmaals goed door elkaar heen.
  • Gebruik een kleine tulband vorm en smeer deze lichtjes in met olijfolie. Strooi er losjes sesamzaad en nigella seeds er in en klop ze rond door de vorm.
    Nu schep je het mengsel in de vorm en schud de vorm zodat het mengsel zich goed verdeeld.
  • Ver warm de oven op 180 graden en warm, zet de tulband erin, in het midden, voor 20 minuten. Na 20 minuten zet je de oven uit en laat je de vorm er nog instaan. Na een half uur haal je de tulband uit de oven. Laat verder afkoelen. Helemaal afgekoeld? Zet een dessert bordje erop en draai in één keer de tulband vorm op het bordje. Klaar, snoep lekker!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Gevulde paprika met zoete aardappel en pastinaak
volgende recept
Gestoofde rode kool met appel en rode paprika

Heb je deze al gezien?

Asperge soep met room en daslook

Blad van de zoete aardappel in een risotto

Mungbonen en meer groenten soep

Een test deze chocolade taart met noten

Saus van augurk, kappertjes, bosui en peterselie

Gestoofde rode kool met appel en rode paprika

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen