Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenFeestGlutenvrijPasen?

Tonijn bonen burger bij een glaasje sekt

Tonijn bonen burger bij een glaasje sekt. Een kleurrijk bordje met 2 tonijn burgers, 2x komkommer met kappertjes pasta en een olijf erover en verdeeld gedroogde groenten.

Tonijn bonen burger bij een glaasje sekt

Print
Personen: 4 als borrelhapje Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 blik bonen uitgelekt 240 gram
  • 1 blik tonijn 165 gram
  • 2 bosui
  • 1 teen knoflook
  • wat zout en peper
  • 1 ei
  • boekweit meel

DOEN

  • Start met het laten uitlekken van de bonen en tonijn. Spoel de bonen goed af.
  • Gebruik vervolgens een Nutri-bullit of blender of kom met een staafmixer. Doe hierin de bonen, de vis, bosui in ringen en stukjes knoflook, afwisselend zodat je al een mix hebt. Pureer tot een massa, een soort stevige mix. Doe dit over in een kom.
  • Maak een bordje klaar met een laagje boekweitmeel. Een schoon bord om de burgers door het meel gehaald op kunnen liggen. Gebruik een eetlepel om een hoeveelheid uit de mix te scheppen. Rol de mix in je hand en druk het plat, rol het door het boekweitmeel heen en leg apart totdat je 8 burgers hebt, die passen in een koekenpan.
  • Verwarm olijfolie in een koekenpan, wacht tot de olie heet is en bak de burgers om en om in de pan. Dit duurt ongeveer 4 minuten totaal.
  • Maak een bordje met deze burgers, komkommer schijf met kappertjes saus en een halve olijf erop. Maak het bordje af met gedroogde groenten. Eet smakelijk!

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Zo klaar deze mosselen met zeewier chips
volgende recept
Een zalm variatie als starter…

Heb je deze al gezien?

Een zalm variatie als starter…

Kruidige tulband met kappertjes, olijven en ansjovis

Puree van lupinebonen met pompoenpitten pasta

Boekweit pasta met een lekkere saus

Kleurrijke herfst gestoofd in deze gietijzeren pan

Groene asperges gestoomd en een eiersalade

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Chocolademousse verstopt onder een tulband

  • Bodem van pompoen, gegrilde paprika en boekweitmeel

  • Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

  • Chocolade mousse of toch ijs

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.