Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Hummus en pureeSmaakmakersSnel op tafelVegetarisch

Uiencompote met honing en balsamico azijn

Uiencompote met honing en balsamico azijn. Een makkelijk en snel klaar bijgerecht. Maak het bij een Mezze, lunch, gegrild vlees, wild of naast een quiche. Het smaakt altijd lekker.

Uiencompote met honing en balsamico azijn

Print
Personen: 6 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 3 grote rode uien
  • eetlepel honing
  • eetlepel gember
  • eetlepel balsamico azijn
  • eetlepel syrup, hier 1 van granaatappel met grapefruit. Blauwe bessen kan ook.
  • olijfolie
  • theelepel kurkuma met zwarte peper

DOEN

  • Start met het schillen en fijn snijden van de 3 rode uien. Snij de rode peper en knoflook fijn.
  • Neem een koekenpan en doe er 2 eetlepels olijfolie in, doe er de knoflook en rode peper, fijn gesneden bij en bak zachtjes voor 3 minuten. Doe er dan de fijngesneden ui erbij en roer goed door elkaar. Zet in deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes op het vuur smoren.
  • Haal de deksel eraf en voeg toe de theelepel met kurkuma en zwarte peper, eetlepels van de gember, honing, balsamico azijn en syrup er bij. Roer dit alles goed door de uien heen en zet de deksel er weer op. Laat 5 minuten smoren, zachtjes op het vuur.
  • Doe de hele inhoud van de pan in een hoge kom en pureer met een staafmixer. Of gebruik een blender. Schep de compote, zacht gegaard, over in een afsluitbare bak en zet weg, afgekoeld, in de koelkast tot gebruik.

 

TIPS

Dit glutenvrije hartige hapje combineerde goed met deze uiencompote Glutenvrij en hartig én zo gemaakt

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kruiden met groenten geroosterd in de oven
volgende recept
Hapjes met rode kool, hummus en een kruidenmix als basis

Heb je deze al gezien?

Een roommousse met broccoli en pecorino

Hertenbiefstuk met een saus van paprika en balsamico

Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Pittige 4 uien pesto, puur en als een...

Daslook, peterselie, salie met pijnboompitten

Soep van 1 kilo paprika’s en een ingedikte...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen