Hapjes met rode kool, hummus en een kruidenmix als basis. De rode kool is gestoofd en toen gepureerd. De hummus- en kruidenmix recepten vind je terug op de site. Belegd met een stukje hertenpaté, droge worst en olijf. Dit kan een kleurrijk, smakelijk begin zijn van een maaltijd.
Hapjes met rode kool, hummus en een kruidenmix als basis
PrintNODIG
- restant van ca 150 gram gestoofde rode kool
- een blikje Bonduelle voor de hummus
- zelfgemaakte kruidenmix (of een potje pesto)
- 100 gram (herten-)paté
- 50 gram droge worst
- groene olijven zonder pit
- crackers en wafels
DOEN
- De rode kool pureer je tot een gladde massa. Zie recept ‘Gestoofde rodekool met appel en rode paprika’
- Voor de hummus heb je een blikje bonen mix, tahin, olie en sesamzaadjes nodig. Zie recept ‘Bonduelle bonenmix hummus’
- De kruidenmix is gemaakt met diverse verse kruiden, olijven, knoflook, rode peper, olijfolie en walnoten. En dit samen gepureerd in een Nutribullet. Een recept nodig? Zie bv het recept ‘Een kruidenmix als dressing voor rauwe/ gestoomde groenten’
- De plak hertenpaté is in repen en blokjes gesneden. De droge worst in plakjes en de olijven door midden. Geen kalamata olijven gebruikt, wel groene zonder pit omdat er een pit zit, wat minder makkelijk weg eet.
- Vervolgens is het een kwestie van combineren. Eerst een bordje voor geproefd. a;s opmaak raad ik aan dit op het laatst te doen, dan blijven de crackers en wafels stevig.