Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefGlutenvrijGroentenKip en meer gevogelteKrab en schelpdierenVis

Warme zomer lunch-ideeën


Warme zomer lunch-ideeën. Je maakt ze met groenten (oa bleekselderij, wortel, ui, broccoli, paprika, zoete aardappel, courgette), kruiden (kurkuma, zwarte peper, verse peterselie, -basilicum, gedroogd bieslook, -daslook, -basilicum) aangevuld met pasta (glutenvrij) blini of rode rijst en vis of gevogelte erbij. Gemiddeld niet meer dan 30 minuten.

Warme zomer lunch-ideeën

Print
Personen: 2 personen Bereiding: 30 Minutes

NODIG

  • GROENTEN: ui, bleekselderij, wortel, courgette, zoete aardappel, paprika, rode of groene kool
  • RIJST, pasta (liefst glutenvrij of anders volkoren) en blini.
  • VIS gebakken en mosselen en gevogelte als eenden worst, eendenbout en kip.
  • KRUIDEN: knoflook, peterselie, gedroogd bieslook, kurkuma met peper, groene olijven en altijd zelf gemaakte kruidenmixen!

DOEN

Gebakken rode mul: Start met het ontdoen van schubben, vinnen en ingewanden. Spoel ze schoon en deb ze droog. Rol ze door boekweit meel heen en bak ze in een olie, in ca 5 minuten om en om. Een salade met oa zeekraal past.

Pasta met eendenworst: Hiervoor snij je een droge worst in plakjes. Een ui in plakjes bak je samen met de worst. Groenten (bleekselderij, paprika en wortel) stoom je of bak je mee. De quinoa pasta is op smaak gebracht met een groene kruidenmix.

Rode rijst met een eendenboutje: Het eendenboutje is kant en klaar gekocht. Je verwarmt deze in de oven, uit de verpakking, op 180 graden. En als je een krokant vel wilt, zet dan de gril kort aan op een hogere temperatuur. De groenten zijn geroerbakt waarbij later de gekookte rijst is toegevoegd.

Mosselen met blini: Een snel klaar gerecht waarbij je begint met een grote ui fijn te snijden en te bakken. Wat later de groenten erbij en kruiden. Blus af met witte wijn azijn. De mosselen gaan er als laatste bij, in ca 8 minuten stoom je ze open, hiervoor zet ik het vuur hoger. De blini maak je met boekweit en chia meel, gemend met een ei en water, die je kort bakt in een beetje olie.

Kip met groenten, sla en kastanje crackers: Kruid de kip met peper en wat zout, strooi over het vel kurkuma en zet de kip met vel naar boven in een schaal, in de oven, op combi hetelucht met gril, op 180 graden voor 30 minuten. Terwijl de kip in de oven staat kook je de rijst. Was je de salade en roerbak je een ui, bleekselderij en paprika, waar je de rijst aan toevoegt.

 

 

TIPS

Blini? Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma En een kruidenmix? Een kruidenmix als dressing voor rauwe/gestoomde groenten

 

 

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

Heb je deze al gezien?

Hoe je verschillende groenten kruid en samen roosterd?

Zoete aardappel tortilla

Je kipburger op smaak? Kruiden met specerijen!

Glutenvrije lasagna smeer je goed in!

Radijsblad, pastinaak en broccoli soep

Een koude loempia eet je bij een lunch/brunch

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Warme zomer lunch-ideeën

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.