Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefRömertopfWild

Wilde eendenrollade in een Romertopf

Wilde eendenrollade in een Romertopf. Ouderwets lekker is dit recept en te gebruiken voor elk wild. 500 gram heeft ongeveer een uur en 15 minuten nodig, afhankelijk hoe rood of doorbakken je het wilt hebben.

Wilde eendenrollade in een Romertopf

Print
Personen: 2 Bereiding: 75 Minutes

NODIG

  • Wildrollade van 500 gram
  • 1 kleine Römertopf
  • 1/2 glas Armagnac
  • 1/2 glas droge rode wijn
  • 2 eetlepels groene olijven zonder pit
  • 3 takjes verse basilicum
  • 2 takjes verse salie
  • 3 takjes verse oregano
  • 3 stengels bosui
  • peper en zout
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode paprika

DOEN

  • Begin met de 2 schalen van de Römertopf voor minstens 15 minuten in koud water onder te dompelen.
  • Ondertussen snij je de knoflook in fijn. De oreganoblaadjes rits je van hun stengel af. De basilicum en salie snij je fijn, ook de stengel. De bosui snij je in ringen. De olijven in ringen en de paprika in blokjes.
  • Kruid de rollade rondom met peper en kruidenzout.
  • Haal de schalen uit het water, leg de rollade in de bodemschaal. Verdeel de kruiden, bosui, olijven, paprika rond de rollade. En schenk de armagnac en witte wijn rond de rollade. Deksel erop en zet de Römertopf in een koude oven. Zet de oven aan op 250 graden. Stel de tijd in op 1uur 15 en de magic happens! Een heerlijke rollade met geweldige saus, hier gecombineerd met een stamppot van paarse bataat en groene boerenkool.
  • Een Römertopf maakt wild makkelijk te bereiden. Je kunt halverwege altijd wat toevoegen. Een creme frache aangelengd met wat witte wijn, noten of aan het eind nog groenten.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Speltquiche met pompoen en geitenkaas
volgende recept
Bonen met groenten maakt deze maaltijdsoep

Heb je deze al gezien?

Vele uien en prei met kruiden maken deze...

Hertenbiefstuk met een saus van paprika en balsamico

Hoe je verschillende groenten kruid en samen roosterd?

Eten met 0-negatief

Kokkels gestoomd lekker bij een stamppot

Spinazie boekweitpannenkoekjes

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen