Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenMeelSmaakmakersVegetarisch

Wilde spinazie, meiknolletjes en een kruidenmix

Wilde spinazie, meiknolletjes en een kruidenmix geven een risotto smaak. Een bouillonblokje, kruiden en specerijen met een stukje gorgonzola doen de rest. In 20 minuten neemt de ristotto het vocht op, doe je er een eetlepel kruidenmix bij, verkruimel je de kaas en roer je het goed door elkaar.

 

Wilde spinazie, meiknolletjes en een kruidenmix

Print
Personen: 2 als hoofdgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 120 gram ristotto
  • 1 rode ui
  • 2 meiknolletjes
  • 200 gram wilde spinazie
  • 100 gram gorgonzola
  • 1 eetlepel kruidenmix
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 teen knoflook

DOEN

  • Start met het snijden in blokjes van de meiknolletjes. En blancheer ze voor 5 minuten in kokend water met wat zeezout. Giet het water af en spoel de blokjes meiknol af onder koud water, zo stopt het garen.
  • Neem een pan met een dikke bodem. Giet er een flinke scheut olijfolie in en voeg de rode ui, fijngesneden, toe. Doe er ook de teen knoflook, fijngesneden bij. Strooi er kurkuma en wat zwarte peper bij, roer alles goed door elkaar en zet het vuur zacht en laat 5 minuten stoven (met de deksel er op).
  • Los ondertussen het bouillonblokje op in een 1/2 liter kokend water
  • Doe nu de risotto erbij en roer het door het ui mengsel heen net zolang totdat je hoort dat er geen vocht (olijfolie) meer in de pan zit. Giet dan het bouillonvocht erbij, doe dit in delen en roer dit goed door. Dit blijf je doen en je ziet dat het vocht wordt opgenomen door de ui en de rijst. Herhaal dit nog 2x totdat de risotto een bite heeft, net niet gaar. Doe er een schep kruidenmix bij de risotto en roer goed door. Dan doe je er de meiknolletjes erbij en blijf alles goed door elkaar roeren. Verdeel de kaas er over en roer ook deze goed door het mengsel heen. Als laatst doe je er de wilde spinazie, gewassen en fijngesneden (ook de steel) erbij en roer dit goed door elkaar heen. Eventueel doe je er nog wat bouillonvocht erbij als het te droog wordt.
  • Risotto mag vochtig zijn en is goed eten als je grieperig of verkouden bent.

 

 

 

TIPS

Een kruidenmix is een andere naam voor een pesto! Zie bv Pittige 4 uien pesto, puur en als een dressing

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Deze groenten fruit sap geurt en kleurt
volgende recept
Een kruidenmix als dressing voor rauwe/gestoomde groenten

Heb je deze al gezien?

Dille mayonaise is lekker bij schelpdieren

Een soep of saus of een pesto van...

Zoete aardappel tortilla

Uientaart maak je met veel ui, prei en...

Quiche met een havermoutbodem

Chocolade koek van spelt- en amandelmeel

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen