Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestGroenten receptenHistamine vrijNiet weggooien, maar verwerken!Noten en zadenPasen?Werken met een siliconen vorm

Dit kruidenbrood is maak je zo, niets ingewikkelds aan!

Dit kruidenbrood is maak je zo, niets ingewikkelds aan! Even in een uurtje gemaakt, de oven neemt de meeste tijd. De vullling en kruiden kun je geheel naar wens zelf invullen. Lekker met een (eigen) pesto.

Dit kruidenbrood is maak je zo, niets ingewikkelds aan!

Print
Personen: 8 als bijgerecht Bereiding: 60 minuten

NODIG

  • 250 gr volkoren speltmeel
  • 3 handjes havervlokken of -mout
  • 1 theelepel bak soda
  • 50 gram pompoenpitten
  • 200 gram courgette
  • 5 ansjovis in stukjes
  • 6 groene olijven zonder pit
  • 50 gram ricotta kaas of welke kaas dan ook
  • eetlelepel gedroogde tijm en oregano
  • 1/3 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel kurkuma en zwarte peper
  • 250 ml water
  • scheutje olijfolie (eetlepel)
  • wat citroensap

DOEN

  • Neem een grote kom en doe er het meel in. Dan de havervlokken, bak soda en roer dit goed door elkaar heen. Voeg in delen het water toe en schep het goed door het deeg heen. Het moet geen bal worden maar een soepel beslag.
  • Snij je courgette, kaas, olijven, ansjovis, rode peper en knoflook in kleine blokjes. Doe ze er bij in de kom. Strooi er over de tijm, oregano, kurkuma met zwarte peper en schep alles goed door het beslag heen.
  • Neem een broodvorm en smeer deze in met olijfolie. Strooi wat pompoenpitten op de bodem en stort het beslag erin. Druk aan zodat het beslag zich goed verdeelt. Strooi het restand pompoenpitten erover en druk ze in het deeg.
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 200 graden en op temperatuur, zet het brood voor 45 minuten in de oven. Haal dan het brood eruit en laat afkoelen op het rooster, nog in de vorm. 15 minuten later keer je het brood op een plank of bord en laat je het verder afkoelen.
  • Tip. Als vulling kun je ook gebruiken paprika, gedroogde tomaat, aubergine, ui, spekjes, ham, andere kruiden als dille, bieslook, platte peterselie en dragon. Een keuze tussen vegetarisch, met vis of vlees.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Adukibonen met spekjes, bleekselderij, kruiden en ei
volgende recept
Appelmoes zelf gemaakt is zo veel gezonder

Heb je deze al gezien?

Donker rode groentensoep met ballen

Groenten soep met ballen, ouderwets lekker

Siliconen vorm is er om mee te variëren

Spelt bladerdeeg gebruik je voor hartige taarten, borrelhapjes...

Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen

Lamsfilet in een romige kruiden saus

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen