Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestLactose armRömertopfSmaakmakersWild

Een heerlijke saus bij konijn in een römertopf

Een heerlijke saus bij konijn in een römertopf. Geroosterde paprika, een verse paprika, kruiden, een pruimencompote, crème fraiche en een glas rode wijn zijn oa de ingrediënten. Deze saus kun je ruim van te voren maken.

Een heerlijke saus bij konijn in een römertopf

Print
Personen: 6 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • een glas rode wijn
  • 3 eetlepels crème fraiche lactose vrij een pot geroosterde paprika
  • 1 rode paprika
  • 3 sjalotjes en i kleine gele ui
  • teen knoflook
  • een pruimencompote (Rechtstreex) of een andere goede vruchtenjam
  • takje verse salie
  • olijven ontpit (Kalamata)
  • rozemarijn, vers of gedroogd

DOEN

  • Gebruik een kleine stoofpan. Giet er een kopje rode wijn in en 3 eetlepels crème fraiche. Verwarm zachtjes en roer het tot een gladde saus.
  • Onderwijl snij je de verse paprika in stukjes. De gele ui snij je fijn, de sjalotjes in dunne ringen. Doe deze bij de gladde saus. Strooi er rozemarijn bij en 2 eetlepels olijven. 2 Eetlepels pruimencompote. Roer dit alles goed door elkaar heen. En blijf zachtjes verwarmen.
  • Voeg dan de gepureerde geroosterde paprika erbij. Hoe? De de inhoud van een potje in een vergiet en spoel dit goed af. Snij 1/3 rode peper in stukken. Een teen knoflook ook. En snij het blad van een takje salie af. Doe alles bij elkaar in een kom en pureer tot een grove massa. Doe deze gepureerde paprika saus nu bij de verwarmde saus, roer goed door elkaar heen. En zet dan het vuur er onder uit. De saus kun je makkelijk een dag eerder maken, dan mengen de smaken goed.
    Verwarm de saus even voor je deze over de warmde konijnenbouten heen schenkt.
  • En om de konijnenbouten te stoven in de römertopf? Zie vervolg!
  • NB ook een heerlijke saus bij kip en kalkoen en ander gevogelte.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Marinade om een kip te stoven in 24 uur
volgende recept
Konijn met saus in een römertopf?

Heb je deze al gezien?

Mossel maaltijd soep

Verse zalm gepureerd met crème fraiche als basis...

Histamine vrije saus bij een rollade

Kerst en een kleurijke groenten ovenschotel

Dille pesto als de grote smaakmaker van je...

Kikkererwten meel als basis voor een hapje

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen