Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenPoffen in de oven

Een tomaten salade van gedroogd, gepoft en vers met veel oregano

Een tomaten salade van gedroogd, gepoft en vers met veel oregano. Een zomerse salade met diverse smaken van tomaat. Het grootste deel is snel klaar. Het koken en poffen van de tomaatjes duurt ca 1 uur. Kruid deze salade met een goede olijfolie en oregano. Makkelijk te maken en lekker bij een barbecue.

Een tomaten salade van gedroogd, gepoft en vers met veel oregano

Print
Personen: 12 als bijgerecht Bereiding: 80 minuten

NODIG

  • Bakje kleine tomaatjes in verschillende kleuren
  • Potje gedroogde tomaat in olie
  • 10 Cherry tomaatjes
  • 6 Pomedori tomaat
  • 3 gewone tomaat
  • goede olijfolie
  • oregano
  • wat kruidenzout

DOEN

  • Begin met een pan kokend water waar je de kleine gekleurde tomaatje inlegt. Voor je ze erin legt, maak je met een scherp mes een kruis aan de onderkant. Dit is nodig om zo het velletje er makkelijk af te kunnen halen.
  • Haal na 5 minuten de tomaatjes uit het hete water en laat ze afkoelen. Trek met een mesje het vel er af. Verwarm de oven voor op 100 graden. Leg de tomaatjes op een vel papier, op het rek en zet het rek midden in de oven voor ca 1 uur. Laat ze er na afkoelen.
  • Neem een schaal waar je deze salade in presenteerd. De gedroogde tomaatjes knip je in kleine stukjes en doe ze met hun olie en kruiden in de schaal. Voeg er de afgekoelde gepofte tomaatjes bij en schep om. Dan doe je erbij de cherry tomaatjes. Van de pomedori gebruik je alleen het vruchtvlees, niet het vocht. Hetzelfde doe je ook met de gewone tomaten. Waarom? De salade wordt te vochtig en raakt zijn smaak kwijt.
  • Als laatste doe je er olijfolie bij met oregano. Eventueel ook wat kruidenzout. De salade is klaar. Het 1e deel kun je eerder maken nl. de gepofte tomaatjes met de gedroogde tomaatjes. Doe ze in een afsluitbaar bakje en zet weg in de koelkast tot gebruik.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Deze simpele rode paprika saus geeft een salade pit
volgende recept
Zalm op de huid met zeekraal

Heb je deze al gezien?

Paarse boerenkool als chips en als stamppot

Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Puree met geitenkaas, room, peterselie en peper

Amuses met tomaatjes, courgette en biet

Hoe je verschillende groenten kruid en samen roosterd?

De snelklaar winter erwtensoep

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen