Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestHistamine vrijLactose armPasen?Snel op tafelVis

Een zalm variatie als starter…

Een zalm variatie als starter… Ravioli met zalm, zalm tartaar, kruiden boter, zeewier en daslook broodje, variaties rond een thema zalm. Deels zelf gemaakt, deels kant en klaar. Zie hier de recepten.

Een zalm variatie als starter…

Print
Personen: 4 als starter Bereiding: 50 minuten

NODIG

  • ZALMTARTAAR:
  • 200 gram zalmfilet
  • handje lamsoor
  • handje dille
  • 2 bosui
  • 2 eetlepels kappertjes
  • KRUIDENBOTER:
  • 3 eetlepels monniksbaard in stukjes
  • handje lamsoor
  • handje dille
  • blaadjes van 2 takjes verse oregano
  • 1 bosui
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 pakje boter lactose vrij 100 gram
  • 1 bakje zeewier van de visman
  • 1 bakje ravioli met zalm van de Lindenhoff
  • 1 broodje met daslook, ook van de Lindenhoff

DOEN

  • KRUIDEN BOTER
  • Start met het maken van de kruiden boter. Doe alle kruiden bij elkaar, af wisselend en pureer ze fijn. Doe de boter in een pan met dikke bodem en laat de boter zachtjes smelten op een laag vuur. Als de boter helemaal gesmolten is, haal het pannetje van het lage vuur. Doe de gepureerde kruiden er bij en roer goed door elkaar heen. Gebruik een siliconen vorm. Verdeel de kruiden boter in de vormen, dek af met een stukje huishoud folie en zet weg in de vriezer.  Haal de boter na een uur uit de vriezer en zet in de koelkast om op temperatuur te komen.
  • ZALM TARTAAR
  • Start met het fijn snijden of hakken van de kruiden. Hak of snij vervolgens de zalmfilet fijn. Doe de kruiden met de zalm in een kom. Spoel de kappertjes af, zodat het zure van het vocht er af is, en doe ze bij de zalm. Snij de bosui in ringetjes. Doe ze er ook bij. Schep dit allemaal goed door elkaar heen. Strooi er flink wat zwarte peper en een beetje zout erbij. Schep nogmaals om. Dek af en zet weg in de koelkast tot gebruik.
  • De zalm ravioli kook je in 6 minuten, in zacht borrelend water met wat zout, gaar. Giet het water af, sprenkel er wat olijfolie over heen, doe er een eetlepel crème fraiche bij van de geit en een ruime eetlepel van een kruidenmix of zelf gemaakte pesto.
  • Het daslook brood is even opgewarmd in een oven op 180 graden voor ca. 8 minuten.
  • Neem een bord en schep er 1/4 van de zeewier op. De kruidenboter snij je in vieren. 2 eetlepels zalm tartaar erbij, 3 warme zalm ravioli en 2 sneetjes brood.

 

 

 

 

 

 

 

TIPS

Dille pesto? Dille pesto als de grote smaakmaker van je diner of dille te verwerken Dille tapenade versiert de pastinaak en ansjovis bij de borrel

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Tonijn bonen burger bij een glaasje sekt
volgende recept
Asperge soep met room en daslook

Heb je deze al gezien?

Aspergeschillen? Maak er een kruidensaus van!

Boerenkool wrap gevuld met zalm, cavolo, kool en...

Tonijn bonen burger bij een glaasje sekt

Volkoren spelt oliebol met een krokante bite

Groene soep met andijvie, radijs blad, spruiten en...

Zeevruchten mix met veel groenten en kruiden

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen