Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefGroenten receptenHummus en pureeSnel op tafelVegetarisch

Eten met 0-negatief

Eten met 0-negatief is een bloedgroep eet advies. Een nieuw item voor 2025! Het gaat om een vast schema van eettijden: ontbijt om 8 uur, warme lunch om 12/13 uur, 17 uur fruit en om 19 uur soep. Heel veel gebruik van knoflook, kurkuma en gember. De groenten die je eet zijn oa. bleekselderij, wortel, roze ui, broccoli, courgette, zoete aardappel en prei. Witvis, kip zonder vel, eend, rundvlees en géén varkensvlees.

Eten met 0-negatief

Print
Personen: 1 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • Een basis is
  • 1/2 of hele stengel bleekselderij
  • 1 roze ui
  • 1 stukje verse gember
  • 1 teen knoflook
  • kurkuma poeder
  • bouillonblokje, de helft er van of poeder van kip, gevogelte, rund of groenten
  • Toevoegingen
  • kruiden als selderij, bieslook, peterselie
  • zoete aardappel met wortel gestampt

DOEN

  • Start met het wassen van de bleekselderij en ze deze in plakjes. De ui snij je fijn. Knoflook en gember in stukjes. Kook een halve liter water en voeg al kokend bij deze groenten mix. Voeg een half bouillonblokje toe, strooi er flink wat kurkuma poeder bij, peper en laat zachtjes koken. Zo eet je een soep.
  • Aanvullend schil je een halve zoete aardappel en wortel. Snij beide in kleine stukken. Een beetje zout erbij en kokend water. Laat de groenten koken voor ca 10 minuten, giet het water af en stamp het tot een grove stamppot.
  • Neem een soepbord, schep er in het midden de zoete aardappel/wortel stamppot en schenk de soep er om heen.
    De stamppot is extra op smaak door tofu met daslook, wat er door zit.
  • En dit is je avondeten, een soep variant. Verrast met ‘zo weinig’? Als je eet met dit schema heb je geen trek of honger en voel jij je stukken beter!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Broccoli, ui met kruiden gepureerd
volgende recept
Warme lunch met witvis

Heb je deze al gezien?

Flowersprouts en sperziebonen met witte zoete ui samen

Soep van 1 kilo paprika’s en een ingedikte...

Knapperig paarse boerenkool bij je lunch

Gezond en lekker deze kruiden én groenten mix

Boerenkool boekweit pannenkoekje bij een glas cider

Aardpeer, garnaaltjes en geroosterde rodekool

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Warme lunch met witvis

  • Eten met 0-negatief

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen