Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefGroenten receptenHummus en pureeSnel op tafelVegetarisch

Eten met 0-negatief

Eten met 0-negatief is een bloedgroep eet advies. Deze gaat over een vast schema van eettijden: ontbijt rond 8 uur, warme lunch om 12/13 uur, 17 uur fruit en noten en om 19 uur warme soep. Heel veel gebruik van knoflook, kurkuma en gember. De groenten zijn oa. bleekselderij, wortel, roze ui, broccoli, courgette, zoete aardappel en prei. Geen zuivel, wel schaap of geitenkaas. Oliën. Fruit? Bosbes, appel, kiwi. Witvis, kip zonder vel, eend, rundvlees en géén varkensvlees.

Eten met 0-negatief

Print
Personen: 1 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • Avondsoep
  • 1/2 of hele stengel bleekselderij
  • 1 roze ui
  • 1 stukje verse gember
  • 1 teen knoflook
  • kurkuma poeder
  • bouillonblokje, de helft er van of poeder van kip, gevogelte, rund of groenten
  • Toevoegingen
  • kruiden als selderij, bieslook, peterselie, daslook, gember, roze/zwarte pepermix
  • zoete aardappel met wortel gestampt

DOEN

  • Start met het wassen van de bleekselderij en ze deze in plakjes. De ui snij je fijn. Knoflook en gember in stukjes. Kook een halve liter water en voeg al kokend bij deze groenten mix. Voeg een half bouillonblokje toe, strooi er flink wat kurkuma poeder bij, peper en laat zachtjes koken. Zo eet je een soep.
  • Aanvullend schil je een halve zoete aardappel en wortel. Snij beide in kleine stukken. Een beetje zout erbij en kokend water. Laat de groenten koken voor ca 10 minuten, giet het water af en stamp het tot een grove stamppot.
  • Neem een soepbord, schep er in het midden de zoete aardappel/wortel stamppot en schenk de soep er om heen.
    De stamppot is extra op smaak door tofu met daslook, wat er door zit.
  • En dit is je avondeten, een soep variant. Verrast met ‘zo weinig’? Als je eet met dit schema heb je geen trek of honger en voel jij je stukken beter!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Broccoli, ui met kruiden gepureerd
volgende recept
Warme lunch met witvis

Heb je deze al gezien?

Uiencompote met honing en balsamico azijn

Blad van de zoete aardappel in een risotto

Zoete aardappel met oa rode en groene kool

Zoete aardappel puree met witvis filet uit de...

Gestoofde rode kool met appel en rode paprika

Spinazie boekweitpannenkoekjes

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen