Eten met 0-negatief is een bloedgroep eet advies. Een nieuw item voor 2025! Het gaat om een vast schema van eettijden: ontbijt om 8 uur, warme lunch om 12/13 uur, 17 uur fruit en om 19 uur soep. Heel veel gebruik van knoflook, kurkuma en gember. De groenten die je eet zijn oa. bleekselderij, wortel, roze ui, broccoli, courgette, zoete aardappel en prei. Witvis, kip zonder vel, eend, rundvlees en géén varkensvlees.
Eten met 0-negatief
PrintNODIG
- Een basis is
- 1/2 of hele stengel bleekselderij
- 1 roze ui
- 1 stukje verse gember
- 1 teen knoflook
- kurkuma poeder
- bouillonblokje, de helft er van of poeder van kip, gevogelte, rund of groenten
- Toevoegingen
- kruiden als selderij, bieslook, peterselie
- zoete aardappel met wortel gestampt
DOEN
- Start met het wassen van de bleekselderij en ze deze in plakjes. De ui snij je fijn. Knoflook en gember in stukjes. Kook een halve liter water en voeg al kokend bij deze groenten mix. Voeg een half bouillonblokje toe, strooi er flink wat kurkuma poeder bij, peper en laat zachtjes koken. Zo eet je een soep.
- Aanvullend schil je een halve zoete aardappel en wortel. Snij beide in kleine stukken. Een beetje zout erbij en kokend water. Laat de groenten koken voor ca 10 minuten, giet het water af en stamp het tot een grove stamppot.
- Neem een soepbord, schep er in het midden de zoete aardappel/wortel stamppot en schenk de soep er om heen.
De stamppot is extra op smaak door tofu met daslook, wat er door zit. - En dit is je avondeten, een soep variant. Verrast met ‘zo weinig’? Als je eet met dit schema heb je geen trek of honger en voel jij je stukken beter!