Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenKip en meer gevogelte

Gebakken kippenlevertjes met mungbonen

Gebakken kippenlevertjes met mungbonen, een warm herfst recept. De mungbonen week je een dag van te voren. Je hebt een grote koekenpan nodig omdat je hier in zowel de kippenlevertjes bakt en vervolgens de groenten en mungbonen.

Gebakken kippenlevertjes met mungbonen

Print
Personen: 2 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 120 gr droge (mung)bonen
  • 1 ui
  • 2 prei
  • kleine tomaatjes
  • 250 gram kippenlevertjes
  • wat balsamico azijn
  • crostini (=kippenlevertjessaus uit een potje van La Vialla)

DOEN

  • Week de 120 gram droge bonen in een pan voor minstens 8 uur.
  • Spoel de bonen goed af totdat je schoon water overhoudt en kook de bonen in 15 minuten.
  • Snij de prei in plakjes, de ui in fijne stukjes en de tomaatjes door midden
  • Bak de kippenlevertjes in een grote koekenpan goed bruin in wat roomboter met kruidenzout en schep ze eruit en houdt ze warm in een bord met aluminiumfolie.
  • Neem dezelfde koekenpan, doe er wat olijfolie bij en bak er de ui eerst in, dan de prei erbij en dan de tomaatjes. Doe er vervolgens de afgegoten bonen erbij, schep goed om. Giet er een scheut balsamico azijn bij, schep om, 2 eetlepels crostini, schep om en dan de gebakken kippenlevertjes erbij, leg deze er boven op. Verwarm nog even door.

TIPS

Je kunt rucola of veldsla erbij gebruiken. Leg ze als basis op het bord voordat je de mungbonen met de gebakken kippenlevertjes er opschept.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Empanada van spelt is gevuld deegwaar
volgende recept
Stampot van raapstelen en zoete aardappel

Heb je deze al gezien?

Stampot van raapstelen en zoete aardappel

Kip gemarineerd is zoet en kleverig

Seizoens soep met kapucijners en tuinbonen

Groene kool, pastinaak, paprika, snijboon en prei geroosterd

Groene linzen lasagne met gele paprikasaus

Home made pesto, een bonenschotel met boekweit

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen