Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefFeestHistamine vrijLactose armMeelVegetarisch

Glutenvrije blini’s van amandel/boekweit/kastanje/teff meel

Glutenvrije blini’s van amandel/boekweit/kastanje/teff meel. Deze kleine pannenkoekjes zijn ideaal als basis van een borrelhapje. Belegt ze met een kruidenmix, een pesto, paté, een plakje worst of een zachte kaas. En vergeet een olijf of kappertje niet. Of pureer een venkelworstje met walnoot en olijfolie op een laagje paprika tapenade.

Glutenvrije blini’s van amandel/boekweit/kastanje/teff meel

Print
Personen: 16 stuks Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • 220 gram meel verdeeld over 80 gram boekweit, 80 gram teffmeel, 40 gram amandelmeel, 40 gram kastanjemeel.
  • 1 ei
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zwarte peper
  • water

DOEN

  • Weeg de delen meel af en doe ze samen in een grote kom. Voeg een ei toe, de kurkuma en zwarte peper en een glas water. Kluts alles samen tot een soepel beslag. Voeg extra water toe in delen tot het beslag soepel is van een opschep lepel glijdt. 
    Handig zijn ronde cirkels om de blinis in te bakken.
  • Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie, leg er 4 metalen circels in en schep in ieder met een kleine opschep lepel beslag in de cirkel ca 1/2 cm. Zet het vuur hoog en zie dat ze bijna droog zijn aan de boven kant. Met een scherp mes haal ik ze uit de cirkel en laat ze op de andere kant nog even bakken. Nb de cirkels had ik wel ingevet met olijfolie.
  • Zo verwerk je het beslag totdat je 16 blini’s hebt. Zet ze weg in een bakje met papier ertussen 4 blini’s tot gebruik. Nb Laat ze eerst goed afkoelen!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Glutenvrije cake met deze melen, noten en zaden
volgende recept
Gluten arme oliebollen, een test!

Heb je deze al gezien?

Een kruidenmix als dressing voor rauwe/gestoomde groenten

Bloemkool plak met veel kruiden geroosterd

Een Griekse zachte schapenkaas- taart in filodeeg

Venkelworstje met extra venkel en walnoot

Een geraspte bloemkool salade is makkelijk en snel

Gozleme, avocado puree met groenten geroosterd

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen