Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijPasen?SauzenStomen in een (pasta) pan

Groene asperges gestoomd en een eiersalade

Groene asperges gestoomd en een eiersalade. Gebakken ham en een zoete aardappel met een dressing van olijfolie, bosui en peterselie. De asperges stoom je samen met de zoete aardappel in een pasta pan in 20 minuten. En de eiersalade en peterselie/bosui dressing zijn zo klaar. 

Groene asperges gestoomd en een eiersalade

Print
Personen: 2 Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • 500 gram groene asperges
  • 1 grote zoete aardappel
  • 4 plakken wat dikker gesneden beenham EIERSALADE:
  • 2 gekookte eieren
  • 2 eetlepels (bio) mayonnaise
  • 1 eetlepel dikke yoghurt
  • 6/8 takjes waterkers
  • theelepel kurkuma
  • DRESSING:
  • 4 stengel bosui
  • 1/5 bosje platte peterselie
  • een flinke scheut extra virgines olijfolie
  • wat kruidenzout

DOEN

  • Neem een pasta pan en doe er een laagje water in ca 2 cm. Zet het op een hoog vuur om te koken. Kookt het water, zet de inzet erin. Van de groene asperges haal je 2cm af van de onderkant, de zoete aardappel schil je en snij je in formaat frieten. Doe ze samen in de inzet, de deksel er op en met ca 10 minuten zijn ze gaar. De asperges hebben nog een bite, de zoete aardappel is zacht.
  • EIERSALADE: zo makkelijk om te maken. Je hebt nodig 2 eetlepels goede mayonaise, 1 eetlepel yoghurt, 1 teen knoflook fijngesneden, 6 stengels waterkers in kleine stukjes en 1 theelepel kurkuma die je samen mengt. Pel de gekookte eieren en snij ze in stukjes, die je vervolgens mengt door de mayo/yoghurt mengsel. Proef! Doe er eventueel wat peper en andere kruiden ( tijm, oregano) bij.
  • DRESSING: Snij de bosui op in ringetjes, de platte peterselie was je en die snij je op in kleine stukjes. Meng ze door elkaar en schenk er een flink scheut olijfolie bij, schep die er goed door heen. En doe er nog wat kruidenzout bij.
  • De 4 plakken ham, die iets dikker zijn gesneden, bak je om en om in een hete anti aanbak pan.
  • Je bord maak je op door de asperges in het midden te leggen, aan één kant de zoete aardappel. Aan de andere kan de 2 gebakken plakken ham. De eiersalade schep je op de asperges en de dressing verdeel je over de warme zoete aardappel. Klaar!
  • 3 over gebleden plakjes katenspek heb ik even gebakken en op de dressing gelegt.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Aspergers risotto met kruiden en zalm
volgende recept
Een snelle basis saus voor in de römertopf

Heb je deze al gezien?

Sardientjes gegrild in een laagje speltmeel

Selderij pesto maak je zelf

Fattoria La Vialla bestel je online en bezorgd

Artisjokpesto met platte peterselie

Groene groenten met kruiden, zo nodig nu

Stampot van raapstelen en zoete aardappel

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen