Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefGlutenvrijKrab en schelpdierenSnel op tafelStomen in een (pasta) pan

Kokkels gestoomd lekker bij een stamppot


Kokkels gestoomd lekker bij een stamppot. Makkelijk en snel klaar deze gestoomde kokkels. Een rode ui, een witte, een goede scheut olijfolie en minstens 2 eetlepels witte balsamico azijn, deksel op de pan en met 5 minuten ben je klaar.

Kokkels gestoomd lekker bij een stamppot

Print
Personen: 2 als bijgerecht Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • 1 doos kokkels via Rechtstreex.nl
  • 1 kleine witte en rode ui
  • olijfolie
  • witte balsamico azijn (Fattoria La Vialla) of witte wijn
  • 700 gram zoete aardappel
  • 1 bos mosterdblad of raapsteeltjes of andijvie
  • 1/2 groene peper
  • 1 teen knoflook
  • kurkuma en zwarte peper

DOEN

  • Maak eerst de stamppot. Deze kun je eerder maken en opwarmen op het moment dat je de kokkels stoomt. Stoom of blancheer de in stukken gesneden zoete aarsappel. Was het mosterdblad.
  • Zijn de aardappelen zacht, giet het water af. En stamp de aardappels grof. Doe er nu 2 eetleleps olijfolie bij, een knoflook fijn gesneden, kurkuma met zwarte peper, een stukje groene peper fijn gesneden. Schep dit goed door de aardappels heen. Het mosterdblad snij je pas fijn op het laatste moment, zo houdt het groen een bite.
  • Voor de kokkels snij (en schil je) de rode en witte ui, fijn in stukjes. Pak een koekenpan met deksel. Doe er minstens 3 eetlepels olijfolie in, voeg de ui toe en laat op een zacht vuur de uitjes even smoren. Na 5 minuten doe je er de kokkels bij, giet er de balsamico azijn bij, Deksel op de pan en zet het vuur nu hoog. De kokkels stomen open.
  • Verdeel de zoete aardappel stamppot over 2 borden en verdeel de kokkels met vocht over beide borden.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kleurrijke herfst gestoofd in deze gietijzeren pan
volgende recept
Geroosterde paprika en zoete aardappel soep

Heb je deze al gezien?

Groenten met kruiden gestoomd en geroosterd

Feest toetje met chocolade mousse

Groentenquiche waar je restjes in verwerkt!

Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks

Rauwe andijvie zoete aardappel stamppot

Doperwten sla soep is zo klaar

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen