Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijSoep

Rode kool soep met een geroosterde boterham en een kruidenmix

Rode kool soep met een geroosterde boterham en een kruidenmix. Een makkelijk te maken soep, want je snijd, je bakt, je voegd water toe en pureert na 20 minuten en klaar is je soep. Nb. Een soep een dag eerder maken maakt hem wel smaakvoller omdat de smaken zich dan goed mengen. De kruidenmix is er één die je zelf maakt.

Rode kool soep met een geroosterde boterham en een kruidenmix

Print
Personen: 4 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1/4 rode kool
  • 2 paarse bataat
  • 2 rode ui
  • stukje gember
  • rode peper
  • 1 teen knoflook
  • theelepel kurkuma met zwarte peper
  • bouillion blokje (kip)
  • theelepel harissa
  • 2 (lams)worstjes of een merquez

DOEN

  • Start met het schillen en snijden van de groenten in stukken.
  • Neem en soeppan en giet er 2 eetlepels olijfolie in. Doe er als eerst de knoflook, rode peper, kurkuma met zwarte peper erbij. Verwarm dit samen zachtjes. Doe er na 3 minuten de rode ui in stukken bij, roer goed door en laat 5 minuten stoven, op een zacht vuur met de deksel erop. Hierna doe je de rode kool en paarse bataat in stukken gesneden erbij. Roer goed door elkaar heen.
  • Verwarm 1 liter water en doe het bij de groenten. Zet het vuur hoger zodat het water gaat borrelen. Laat zo staan voor 15 minuten. Je kunt nu de bouillion blokjes erbij doen, roer ze goed door de soep. Zet het vuur uit, de soep gaard nog verder.
  • Je kunt nu ook de 2 lamsworstjes, in stukjes geknipt, bij de soep doen. Deksel erop en rustig laten staan.
  • De boterham rooster je, besmeer het met een kruidenmix en hierop wat cottage cheese met 4 kalamata olijven (zonder pit)

 

TIPS

Een idee voor een kruidenmix? Kruidenmix is een ideale smaakmaker

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Dubbel geslagen volkoren bladerdeeg gevuld
volgende recept
Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix

Heb je deze al gezien?

Radijs met zoete aardappel en peen geroosterd

Adukibonen met spekjes, bleekselderij, kruiden en ei

Je groenten en gehakt tegelijk in de oven...

Paarse bonen met kool en paprika gestoomd

Gekruid gehakt en een groenten mix samen in...

Zelf gemaakt kuiden mayonaise, de mix bedoel ik!

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Chocolademousse verstopt onder een tulband

  • Bodem van pompoen, gegrilde paprika en boekweitmeel

  • Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

  • Chocolade mousse of toch ijs

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.