Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Groenten receptenSnel op tafelVis

Roerbak groenten met wilde gerookte zalm

Roerbak groenten met wilde gerookte zalm. Een makkelijke en snelklaar gerecht. De groenten zijn gebakken en gestoofd. De boekweitpasta op smaak met olijfolie en platte peterselie. De wilde zalm verdeeld op de borden.

Roerbak groenten met wilde gerookte zalm

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd als bijgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 pak gerookte wilde zalm
  • groenten 400 gram:
  • 1 zoete ui
  • 1 prei
  • handje broccoli bimi
  • 250 gram jonge tuinboontjes
  • 1/2 courgette
  • bosje platte peterselie
  • knoflook, kurkuma en zwrate peper

DOEN

  • Stert met het snijden van de groenten in vergelijkbare groottes: de prei in ringen, de courgette in dunne plakjes, de tuinbonen gedopt, de ui opgesneden in stukjes. Snij de knoflook fijn.
  • Kook een liter water en doe het in een pan om in 8 minuten de boekweit pasta te koken. Korter kan ook, als je van een bite houd. Gaar? Giet het water af. Sprenkel er wat olijfolie over. Snij de peterselie fijn, doe het bij de pasta en schep goed door elkaar. Deksel op de pan tot gebruik.
  • Neem een grote koekenpan en schenk er 2 eetlepels olijfolie in. Roerbak eerst de knoflook met een theelepel poeder  kurkuma en wat zwarte peper. Roer ze door de verwarmende olijfolie. Voeg de uien toe en laat even stoven met de deksel erop. Dan doe je de rest van de groenten er bij. Roer de groenten goed door elkaar en bak voor 4 minuten. Aan het eind heb ik er een kleine eetlepel witte balsamico azijn toegevoegd om het nog even te laten stoven met de deksel op de koekenpan.
  • Verdeel de zalm over de 2 borden, de pasta en de groenten. Klaar in 30 minuten!

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Deze kippensoep heeft 3 uur staan pruttelen
volgende recept
Spinazie boekweitpannenkoekjes

Heb je deze al gezien?

Rucola boekweit pannenkoek groen gevuld

Aardappel met ijspegel radijs puree en als tortilla

Mul met gestoomde venkel en groene kool

Zevenblad pesto door gestoomde broccoli

Lamsfilet in een romige kruiden saus

Bonen met een creme van tonijn

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen