Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKrab en schelpdierenNiet weggooien, maar verwerken!Snel op tafelSoepVis

Slasoep met mosselen en venusschelpen

Slasoep met mosselen en venusschelpen. Een mooie grote krop sla verwerkt in een basis van ui, prei en aardappel met wat kruiden, gepureerd en als laatste verse capucijners en peterselie toegevoegd. De vis ontdooit, even gestoomd in een saus van bosui en wat wijn.

Slasoep met mosselen en venusschelpen

Print
Personen: 4 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • SOEP
  • 1 grote krop sla
  • een stuk pastinaak, 3 kleine roseval aardappel, 3 grote ui en een halve prei
  • 2 teen knoflook, kurkuma met zwarte peper
  • 3 kruiden- of vis bouillonblokjes
  • 1,5 liter gekookte water
  • 250 gran verse capucijners
  • bosje platte peterselie
  • VIS
  • 2 bosui en een glad witte wijn
  • 500 gram diepvries mosselen en venusschelpen

DOEN

SOEP

  •  Start met het maken van de soep. Schil de pastinaak, schil de ui en snij in grote stukken,     de prei in ringen en de aardappeltjes schil je en snij je ook in stukken. Snij de knoflook grof.
  • Verwarm in een soeppan een laagje olijfolie en bak er de knoflook met ui, kurkuma met zwarte peper, zachtjes aan. Kook ondertussen 1 1/2 liter water. Na 5 minuten zachtjes bakken doe het water bij de ui mix, doe de pastinaak, aardappel, prei erbij en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Spoel de sla goed schoon zeker vers van het land. Snij de sla in repen.
    Zet het vuur uit. Pureer de groenten tot een mooi egale massa. Doe er de sla bij en pureer nogmaals zodat je een mooie geel/groene soep hebt. De capucijners zijn gedopt en doe je er vers bij. De peterselie snij je fijn en gaat ook bij de soep.
    Omdat de soep nog warm is, garen de capucijners en peterselie in de warmte.

VIS

  • Snij de bosui in ringetjes, snij er en knoflook fijn erbij. Verwarm een koekenpan, doe er boter of ghee in en bak zachtjes de ui/knoflook. Strooi er kurkuma met zwarte peper bij en een glas witte wijn. Doe nu de ontdooide vis erbij, deksel erop en laat zachtjes in de saus warm worden.
  • Opscheppen?
    Verwarm de soep zachtjes. Neem een soepbord en schep er voor de helft de warme vis erop, de andere helft vul je met de slasoep. Zo kun je kiezen de vis apart of samen met de soep te eten.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een kruidenvulling voor wijnbladeren en courgette bloemen
volgende recept
Een familiedag salade en dipsaus

Heb je deze al gezien?

Een kruidenvulling voor wijnbladeren en courgette bloemen

Lamsribbetjes gemarineerd – histaminevrij

Pastinaak chips, puree met kruiden en eend

Spelt pizza met knapperige bodem

Kokkels gestoomd lekker bij een stamppot

Kabeljauw met venkel gestoofd in de oven

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen