Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Niet weggooien, maar verwerken!Snel op tafelWerken met een siliconen vorm

Snel op tafel deze ‘vleesvervanger’

Snel op tafel deze ‘vleesvervanger’. Een goed gekluts ei met kruiden en specerijen, een beetje water, groenten en een siliconenvorm én eventueel een plakje italiaans spek, zonder kan ook! Een bijgerecht bij een maaltijd soep, bij geroosterde groenten of voor de lunch naast een salade.

Snel op tafel deze 'vleesvervanger'

Print
Personen: 2 of 4 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 2 eieren
  • een grote eetlepel creme fraiche
  • beetje water
  • 4 takjes broccolini bimi
  • eetlepel verse tijm
  • theelepel gedroogde oregano
  • 4 plakjes coppa
  • 1/2 theelepel kruidenzout
  • theelepel kurkuma met zwarte peper

DOEN

 

  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden.
  • Neem een siliconen vorm met 8 vullingen. Vet er 4 van in met olijfolie en leg in iedere vorm een plakje coppa.
  • Verdeel over de 4 vormen, de broccolini bimi in plakjes, die je in fijne plakjes hebt gesneden. Verdeel een eetlepel vol met tijm over de 4 vormen over de bimi heen.
  • Neem een hoge kom en breek er de 2 eieren in. Doe er een grote eetlepel creme fraiche bij en kluts samen tot een gele geheel. Doe er 2 eetlepels water bij, kluts dit er goed door heen. Doe de kurkuma, peper, oregano en wat kruiden zout erbij. kluts opnieuw.
  • Lepel nu het geklutste ei over de 4 vormen.
  • Zet de vorm in het midden van de oven en bak het voor 20 minuten.
  • Makkelijk klaar te maken en een ideale restjes verwerker zoals deze bimi.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Lamsfilet in een romige kruiden saus
volgende recept
Hartige taart van ei en een kruidenmix

Heb je deze al gezien?

Een frittata is een goed gevulde omelet

Slasoep met mosselen en venusschelpen

Een groenten quiche in rauwe ham

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze...

Ricotta met een pesto, pastinaak en bloemkool verpakt

Broccoli, ui met kruiden gepureerd

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen