Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijMeelSnel op tafelVegetarisch

Teff lunch pannenkoek met kruiden

Teff lunch pannenkoek met kruiden. Deze pannenkoek maak je met teff volkoren meel, havermelk en een ei. Toegevoegd wilde oregano, tijm, kurkuma met zwarte peper. Bak deze pannenkoeken in een anti aanbak koekenpan, met amper olijfolie. Zet het vuur hoog, giet er een schep beslag in de pan en de pannenkoek laat vanzelf los.

Teff lunch pannenkoek met kruiden

Print
Personen: 2 als lunch Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 100 gram volkoren teff meel
  • 1/2 kleine theelepel baksoda
  • 1 ei
  • 125 ml havermelk
  • kruidenmix: theelepel wilde oregano en tijm, een 1/4 theelepel kurkuma en zwarte peper

DOEN

  • Doe het teff meel in een kom, 1/2 theelepel baksoda, breek het ei erbij en kluts samen, doe er nu in 3 delen de havermelk erbij en kluts. Doe er nu de kruiden erbij, kluts nogmaals goed door elkaar. Het beslag is vloeibaar.
  • Neem een koekenpan (anti aanbak) doe er een beetje olijfolie in zodat de bodem een beetje ingevet is, zet het vuur middel hoog en schep er met een soeplepel het vloeibare beslag in de pan. Een sissend geluid maakt het en in no time is je pannenkoek gaar. Laat deze los, draai het even om en leg op een bord. Dit herhaal je nog 3 keer.
  • Nb. Teveel olijfolie in de pan werkt niet, de pannenkoek valt dan uit elkaar! (zie foto met de pannenkoeken)
  • Elke pannenkoek is besmeerd met een kruidenmix, gerookte wilde zalm en waterkers. Rol op, eet er komkommer bij en je hebt een gezonde lunch.

TIPS

Een pesto? Blad van de radijs als basis van een pesto

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Aardpeer, garnaaltjes en geroosterde rodekool
volgende recept
Paprika tortilla gevuld met kipfilet en gestoomde groenten

Heb je deze al gezien?

Een frittata is een goed gevulde omelet

Stamppot van zoete aardappel en tuinbonen

Een Griekse zachte schapenkaas- taart in filodeeg

Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg

Daslook pesto vers gemaakt in mei

Zoete aardappel puree met witvis filet uit de...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen