Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijKip, kalkoen en eend

Winter postelein heeft een bite

Winter postelein heeft een bite oftewel  is lekker knapperig bij de zachte zoete aardappel. Erbij een stukje kalkoenfilet gebakken met verse oregano.

Winter postelein heeft een bite

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 200 gram winter postelein
  • ruim 500 gram paarse zoete aardappel
  • 1/2 rode hete peper
  • 1 teen knoflook
  • theelepel gedroogde oregano
  • olijfolie
  • 2 stukjes kalkoen filet
  • 1 takje verse oregano

DOEN

  • Start met het schillende van de zoete aardappels en blanceer ze in heet kokend water, met zout, voor ca 8/10 minuten. Prak de zoete aardappel met wat olijfolie en doe er de rode hete peper, knoflook en oragano er bij en roer het goed door de puree heen.
  • Was de postelein en laat goed uitlekken. Doe 1/3 deel door de puree heen. Het 2/3 deel verddeel je over de borden heen.
  • De kalkoenfilet bak je in de olijfolie met een beetje boter, om en om, gekruid met zout en peper. In ca 10 minuten zijn ze gaar, doe er op het laatst de oregano bij.
  • Nb Verse salie is er ook lekker bij.
  • Nb Zet er een pot pittige mosterd bij als je een stevig tegenwicht wilt hebben van de zoete aardappel

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Flowersprouts en sperziebonen met witte zoete ui samen
volgende recept
Stamppot van zoete aardappel en tuinbonen

Heb je deze al gezien?

Gevulde paprika met zoete aardappel en pastinaak

Boekweit wrap met tapenade, rauwe ham en spinazie

Groene groenten met kruiden, zo nodig nu

Een snelle gembersaus voor bij de spareribs

De koelkast leeg door al je groenten te...

De kalamata saus voor vis en vlees, ja...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

  • Wortel wrap uit de oven

  • Warme zomer lunch-ideeën

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.