Wortelsoep, een basis voor je avondeten. Deze soep van wortel, ui, knoflook, kurkuma, gember is gekookt, gepureerd. Een dikke soep die al naar je wenst met water aanlengt. Een soep die je op voorraad kunt maken. En je kunt ermee variëren. Gele ui en roze ui samen gebakken in een olie. Als kruiden erbij, sumak, kurkuma, gember en wat zeezout.
Wortelsoep, een basis voor je avondeten
PrintNODIG
- SOEP
- 1 ui
- 5 wortel
- 1,5 groentenbouillon blokje
- 1 teen knoflook
- 1/2 dunne prei
- 1/2 stengel van een rode ui
- restje zoete aardappel puree en wortel en ui
- olie
- EXTRA
- 1/2 gele ui
- 1/2 roze ui
- gedroogde sumak
- kurkuma poeder
- gember poeder
- kruidenzout
DOEN
- Start met een flinke scheut olie in een soeppan, verwarm dit en doe er de grof gesneden ui en knoflook bij. Bak deze zachtjes en doe er de in plakjes gesneden wortel erbij, schep alles goed om.
Ondertussen kook je 1,5 liter water. Giet eerst ruim een liter kokend water erbij, zodat de wortel-ui onder water ligt. Laat de groenten zachtjes koken. Prik zo af en toe totdat de wortel nog een bite heeft. Pureer de soep tot een dikke stevige soep. Erbij verwerkt een restje van een zoete aardappel puree, wortel met ui. Nb. Soep is de ideale restjes verwerker.
Voeg er nu in stukjes de groentenbouillon toe en roer dit goed door de soep heen. Zet weg en laat de soep afkoelen - Neem een kleine kookpan en schep hier 4x met een soep opscheplepel over in deze pan. Verwarm de soep zachtjes. Ondertussen bak je de fijn gesneden uien met een 1/2 knoflook.
Neem een soep bord, schep hierin 2 opscheplepels en de helft van de gebakken ui. De fijn gesneden ui stengel verdeel je over de soep. Je strooit wat sumak, zout, kurkuma en gember erover. Eet smakelijk! - De rest van de soep schep je over in 2 bakjes en zet je weg in de koelkast of vriezer, naar gelang je deze soep opnieuw wilt eten ‘s avonds. De soep aangelengd met water gaat mee voor een picknick lunch de volgende dag, niet warm, samen met een boekweit hapje gemaakt met paprika pesto, paprika, makreel en roze ui.